Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

De beste GPS-trackers voor honden

hond met gps halsband

Als trotse eigenaar van een harige viervoeter, ben je vast wel eens bezorgd geweest over de veiligheid en het welzijn van je trouwe metgezel. Of je nu een druk stadsleven leidt of in een landelijke omgeving woont, honden kunnen soms ontsnappen, verdwalen of gewoonweg avontuurlijk op verkenning gaan. Dit is waar GPS-trackers voor honden in beeld komen. Deze technologische snufjes hebben de manier waarop we onze huisdieren in de gaten houden revolutionair veranderd en stellen eigenaren in staat om hun geliefde viervoeters te volgen en te beschermen. We bespreken waarom je er een zou moeten overwegen, hoe ze werken, welke functies belangrijk zijn, en we presenteren een lijst met enkele van de beste GPS-trackers voor honden die momenteel op de markt zijn.

Waarom heb je een GPS tracker voor je hond nodig?

Veiligheid van je hond

Een van de meest voor de hand liggende redenen om een GPS-tracker voor je hond aan te schaffen, is de veiligheid van je harige vriend. Zelfs de meest gehoorzame honden kunnen soms onverwachts weglopen, ontsnappen of verdwalen. Het hebben van een GPS-tracker stelt je in staat om je hond snel op te sporen en te helpen als er iets misgaat.

Je kan honden om veel redenen uit het oog verliezen. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf wegrennen, uit enthousiasme maar ook uit angst. Honden die bang zijn van vuurwerk kunnen uit instinct wegrennen en dan is het rustgevend om te weten waar uw hond is gebleven. Door de GPS-tracker kunnen verloren of gestolen honden sneller worden teruggevonden en herenigd met hun eigenaren.

Toch is het altijd een goed idee om je hond te laten chippen. Mocht er toch iets gebeuren waardoor de hond verdwaald raakt en door iemand gevonden word, kan je hond geĆÆdentificeerd worden door het laten aflezen van deze chip.

Gemoedsrust voor eigenaren

Als eigenaar van een hond begrijp je waarschijnlijk hoe zenuwslopend het kan zijn om je huisdier uit het oog te verliezen. Vooral als je graag op reis gaat met jouw hond is het fijn om te weten waar je trouwe viervoeter is gebleven. Met een GPS-tracker kun je altijd de locatie van je hond in de gaten houden, wat zorgt voor gemoedsrust. Of je nu op het werk bent, op vakantie bent of gewoon thuis zit, je kunt gerust zijn in de wetenschap dat je altijd weet waar je hond is.

Ook zijn er GPS-Trackers voor katten!

Bewegingsvrijheid voor honden

GPS-trackers voor honden kunnen ook een rol spelen in het geven van bewegingsvrijheid aan je hond. Door te weten waar je hond is, kun je hem meer vrijheid geven om te spelen en te verkennen zonder je zorgen te maken over zijn veiligheid. Dit is vooral handig voor honden die graag buiten rondrennen. Dan kan je uw hond gerust laten loslopen. Dit maakt een GPS tracker een heel goed hulpmiddel bij het wandelen.

Genoeg beweging is erg belangrijk voor honden, vooral honden die te zwaar zijn. Daarom is het fijn dat u uw hond lekker kan laten rondrennen.

Hoe werkt een GPS-tracker voor honden?

Om volledig te begrijpen hoe GPS-trackers voor honden werken, is het belangrijk om te weten hoe het GPS-systeem als geheel functioneert.

Werking van GPS

GPS staat voor Global Positioning System. Het is een wereldwijd satellietnavigatiesysteem dat in de jaren 70 door het Amerikaanse leger is ontwikkeld. Het bestaat uit een netwerk van satellieten die in een baan om de aarde draaien en signalen uitzenden. Deze signalen worden opgevangen door GPS-ontvangers, zoals die in je smartphone of GPS-tracker voor honden.

Communicatie met de eigenaar

De meeste GPS-trackers voor honden zijn uitgerust met mobiele communicatietechnologie, zoals 2G, 3G, 4G of zelfs 5G, waarmee ze kunnen communiceren met de smartphone van de eigenaar. Zodra de GPS-tracker de locatie van je hond heeft bepaald, stuurt hij deze informatie via een mobiel netwerk naar een app op je smartphone. Dit stelt jou in staat om de locatie van je hond in real-time te volgen via een kaart op je telefoon.

Batterijduur en oplaadmogelijkheden

GPS-trackers voor honden worden gevoed door batterijen. De batterijduur kan variƫren afhankelijk van het merk en model van de tracker, evenals hoe vaak je de locatie van je hond opvraagt. Sommige trackers hebben een batterijduur van enkele dagen, terwijl andere enkele weken kunnen meegaan op ƩƩn lading. Het is belangrijk om de batterijduur in gedachten te houden bij het kiezen van een GPS-tracker, vooral als je van plan bent om deze regelmatig te gebruiken.

Sommige GPS-trackers kunnen via USB worden opgeladen, terwijl andere gebruik maken van vervangbare batterijen. Het is belangrijk om te overwegen welk oplaad- of batterij-vervangingssysteem het meest geschikt is voor jouw behoeften en levensstijl.

Belangrijke kenmerken van GPS-trackers voor honden

Nu we begrijpen hoe GPS-trackers werken, laten we eens kijken naar enkele belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van de beste GPS-tracker voor je hond.

Real-time Tracking

Een van de belangrijkste functies van een GPS-tracker voor honden is real-time tracking. Dit betekent dat je op elk moment de exacte locatie van je hond kunt zien op een kaart op je smartphone of computer. Real-time tracking is essentieel om snel te kunnen reageren als je hond verdwaalt of wegloopt.

Geofencing

Geofencing is een handige functie die je in staat stelt om virtuele grenzen rond een bepaald gebied in te stellen. Wanneer je hond deze grens overschrijdt, ontvang je onmiddellijk een waarschuwing op je smartphone. Dit is handig om te voorkomen dat je hond bepaalde gebieden verlaat of om te weten wanneer hij veilig thuiskomt.

Waterbestendigheid

Omdat honden vaak graag door modderige plassen rennen en soms zelfs gaan zwemmen, is het belangrijk om een GPS-tracker te kiezen die waterbestendig is. Dit zorgt ervoor dat de tracker blijft werken, zelfs als hij nat wordt.

Gewicht en maat

De grootte en het gewicht van de GPS-tracker zijn belangrijk om te overwegen, vooral als je een kleine hond hebt. Je wilt niet dat de tracker te zwaar of oncomfortabel is voor je harige vriend om te dragen.

Batterijduur

De batterijduur van de tracker is een cruciale factor, zoals eerder besproken. Zorg ervoor dat je een tracker kiest met een batterijduur die past bij je behoeften en levensstijl.

Abonnementskosten

Sommige GPS-trackers voor honden vereisen een maandelijks abonnement voor de mobiele dataverbinding die ze gebruiken om te communiceren met je smartphone. Het is belangrijk om deze abonnementskosten in je budget op te nemen bij het kiezen van een tracker.

De beste GPS-trackers voor honden

Nu we de belangrijkste kenmerken van GPS-trackers voor honden hebben besproken, laten we eens kijken naar enkele van de beste opties die momenteel op de markt zijn. Deze lijst is gebaseerd op klantrecensies, functionaliteit en betrouwbaarheid.

Whistle GO Explore

Whistle GO Explore is een populaire GPS-tracker voor honden die uitblinkt in real-time tracking en geofencing. Het heeft een lange batterijduur en is waterbestendig. De bijbehorende app biedt gedetailleerde informatie over de activiteit en gezondheid van je hond.

Garmin Alpha 100/TT 15

De Garmin Alpha 100/TT 15 is een geavanceerde GPS-tracker die wordt geleverd met een handheld-apparaat voor de eigenaar en een halsband voor de hond. Het biedt real-time tracking, geofencing en zelfs trainingsopties voor je hond. Het is ideaal voor jachthonden of honden die in grote gebieden rondlopen.

De winnaar is: Tractive GPS Dog Tracker

Ben je op zoek naar het beste van het beste? Dan is de Tractive GPS Dog Tracker wat je zoekt. Dit is een gebruiksvriendelijke tracker met real-time tracking, geofencing en een handige app. Het heeft ook een lichte en comfortabele halsbandbevestiging en door de rubberen klem past het op de meeste tuigen en halsbanden.

Daarnaast kun je uit verschillende abonnementen kiezen en is het dus toepasbaar voor veel honden en levensstijlen. Ga voor een maandelijks abonnement of een abonnement voor 1 of meerdere jaren. Met een ingebouwde simkaart heb je bereik in heel Europa en daarnaast zelfs wereldwijd.

De Tractive GPS Dog Tracker is niet voor niks de winnaar. Deze tracker heeft namelijk veel voordelen. Ten eerste zit er een LIVE-modus op, waarmee je elke 2 tot 3 seconden een locatie-update van je viervoeter krijgt. Door de virtuele omheining die je met deze tracker in kan stellen, stel je veilige en no-go zones in. Je ontvangt een melding wanneer je hond een veilige zone verlaat en/of een onveilige zone betreedt.

Daarnaast krijg je inzicht in de activiteiten van je hond en kun je terugkijken naar wandelingen. Door monitoring van activiteiten kun je ervoor zorgen dat je hond fit blijft. Je krijgt namelijk ook inzicht in rustperiodes en actieve periodes.

Ook niet geheel onbelangrijk is het feit dat deze GPS-tracker 100% waterdicht en schokbestendig is. Daarnaast is de tracker ook krasbestendig. Het is dus zeker een goede GPS-tracker voor avontuurlijke honden. Met 7 dagen batterijlevensduur en 2 uur oplaadtijd hoef je je ook geen zorgen te maken dat de tracker uitvalt.

Tips voor het gebruik van een GPS-tracker voor honden

Nu je hebt besloten welke GPS-tracker het beste bij jou en je hond past, zijn hier enkele handige tips voor het gebruik ervan:

Zorg voor een goede pasvorm

Zorg ervoor dat de tracker goed past op de halsband van je hond en dat het niet te strak of te los zit. Dit garandeert comfort voor je harige vriend en voorkomt dat de tracker verloren raakt.

Controleer de batterijduur

Houd de batterijduur van de tracker in de gaten en laad deze op of vervang de batterijen indien nodig. Het is frustrerend om te ontdekken dat de tracker leeg is wanneer je hem het meest nodig hebt.

Test de geofencing

Als je geofencing gebruikt, test dit dan eerst in een veilige omgeving voordat je het in de praktijk gebruikt. Zo kun je ervoor zorgen dat de grenzen correct zijn ingesteld en dat de waarschuwingen goed werken.

Een waardevol hulpmiddel voor baasjes

Een GPS-tracker voor honden kan een waardevol hulpmiddel zijn om de veiligheid en het welzijn van je harige metgezel te waarborgen. (Ook voor het baasje zijn er makkelijk draagbare GPS-trackers op de markt, zoals sporthorloges met GPS) Met functies zoals real-time tracking, geofencing en gezondheidsmonitoring, kunnen deze apparaten je gemoedsrust geven en je hond meer bewegingsvrijheid bieden. Bij het kiezen van de beste GPS-tracker voor je hond is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals batterijduur, waterbestendigheid en abonnementskosten. Uiteindelijk zal de juiste GPS-tracker je helpen om je hond te allen tijde te volgen en te beschermen, zodat je samen nog vele avonturen kunt beleven. Er zijn ook GPS-trackers voor katten! Gerelateerd kan je ook bekijken wat de beste halsband voor katten is.

Kies hieronder de leukste honden gift:

  1. Bol honden aanbiedingen >
  2. Honden boeken >