Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Beste rugtas voor een hond

hond in rugtas

Wil je de wereld verder ontdekken en daarbij jouw viervoeter aan jouw zijde hebben? Een hond vindt het geweldig om met jou op pad te zijn en de nieuwe geuren in zich op te nemen. Alleen kan een hond door omstandigheden soms minder lang lopen dan jij. Denk aan jonge of oude dieren of vanwege een medische reden. Je hoeft jouw trouwe viervoeter echter niet meer thuis te laten. In plaats daarvan kan je gebruikmaken van de beste rugtas voor een hond. Maar wat moet je allemaal weten voordat je deze aanschaft? En wat is nou echt het beste?

Wat is een rugtas voor een hond?

Een rugtas die speciaal ontworpen is voor de hond, is een rugzak waar voldoende ruimte in zit om jouw trouwe viervoeter in te kunnen dragen. Je kan de hond hier eenvoudig in plaatsen en vastzetten, terwijl je toch nog voldoende comfort realiseert. Samen met jouw viervoeter kan je weer op verkenning gaan in verschillende gebieden. De rugzak zorgt voor een veilige plek voor jouw hond, terwijl je geniet van het uitzicht en de frisse lucht. Jouw hond zal hierdoor ook minder vermoeid zijn en je hoeft het dier niet meer thuis te laten als deze om bepaalde redenen niet meer kan lopen.

De redenen om een rugtas voor de hond te kopen

Maar waarom zou je dan een rugtas voor de hond aanschaffen? Honden zijn immers dieren die voor langere tijd kunnen lopen en je wilt ze niet voortdurend dragen. Een van de eerste redenen is dat je jouw hond overal mee naartoe kan nemen, zonder dat er al te veel beperkingen zijn. In sommige gebieden mogen de dieren immers niet zomaar komen of rondlopen. Ook kunnen sommige gebieden minder goed zijn voor de spieren en gewrichten van het huisdier. De vermoeidheid die dan inslaat, is vanaf nu verleden tijd. Je kan weer overal naartoe zonder ergens over na te denken.

Een andere reden voor het hebben van een rugtas voor de hond is vanwege de veiligheid die je hiermee krijgt. Het maakt immers niet uit wat je gaat ondernemen, veiligheid moet te allen tijde bovenaan jouw lijstje staan. Dankzij de hondenrugzak kan je jouw hond bij je houden en hoef je niet bang te zijn dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Het geeft jou en de viervoeter tegelijkertijd meer vrijheid. Honden houden ervan om nieuwe geuren en omgevingen te verkennen. Jouw hond kan dit weer doen zonder aan een strakke riem te zitten. Zo deel je alle ervaringen met jouw trouwe viervoeter en ontdek je veel nieuwe plekken. Het versterkt ook nog eens de band die je samen hebt.

Mocht je meer tips willen hebben over hoe je je hond kan vervoeren, bijvoorbeeld in de auto, dan kan je het artikel over het veilig vervoeren van een hond bekijken.

Hiervoor kan je hem gebruiken

Maar waarvoor kan je hem dan eigenlijk allemaal gebruiken? Veel mensen schaffen geen rugtas voor de hond aan omdat ze niet weten waarvoor deze allemaal handig kan zijn. Maar stel je eens voor: je maakt een mooie natuurwandeling, maar halverwege is jouw hond te moe om verder te lopen. Afhankelijk van de leeftijd van de hond, kan het zomaar zijn dat je het dier moet dragen. Dit is niet heel comfortabel, zeker niet als je een grote hond hebt, zoals bijvoorbeeld een Tsjechoslowaakse Wolfhond of een Dalmatiƫr. Je kan de hond dankzij de rugtas weer meenemen naar het bos of in bergachtige gebieden. Zo kunnen jullie beiden toch genieten van alle geuren en geluiden.

Ook in de stad is de rugtas een goed idee. Veel steden zijn leuk om te bezoeken, maar niet altijd even hondvriendelijk. Er zijn vaak veel mensen op de been, die er niet altijd erg in hebben dat er een hond loopt. Dankzij de rugtas kan je weer door de drukke straten heen lopen, eventueel markten bezoeken en stoppen voor een verkoelend drankje. Of ga je de steden verkennen op de fiets? Ook dan kan de hond niet te lang naast de fiets rennen. Je kan weer veilig rijden, de omgeving verkennen en jouw trouwe viervoeter meenemen zonder dat de vermoeidheid inslaat.

Zo zorg je voor een goed gebruik

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt met het gebruik van een rugtas voor honden is het goed om het langzaam aan te pakken. Jouw hond moet als eerste wennen aan de rugzak en de manier van vastzetten. Je kan de hond eerst aan de rugzak laten ruiken, maar ook er even in laten zitten of liggen. Zo raakt het huisdier hiermee vertrouwd. Een positieve associatie doet wonderen. Iedere keer dat de viervoeter er uit zichzelf ingaat, kan je een beloning geven in de vorm van een snack. Jouw hond gaat er na verloop van tijd gewoon in en je kan aan de avonturen beginnen.

Voordat je op pad gaat, is het verstandig om het weer te checken. De weersomstandigheden kunnen de algehele ervaring immers aantasten. Zorg dat je bijvoorbeeld voldoende water mee hebt op de warme dagen en ook voldoende bescherming biedt tegen hoge temperaturen. Een regenbui kan geen kwaad. Neem wel te allen tijde voldoende pauzes. Stop regelmatig om de hond wat te drinken te geven, te laten bewegen en de behoeften te doen. Let daarbij op meerdere signalen. Indien jouw hond signalen van stress of vermoeidheid aangeeft, moet je stoppen met het maken van de wandelingen. Het respecteren van de grenzen van jouw viervoeter geeft een betere ervaring dan wanneer je alles negeert voor jouw eigen bestwil.

De beste rugtas voor de hond

Maar wat is dan echt de beste rugtas voor jouw viervoeter? Het model dat het beste uit de test komt, is de Kurgo G-train k9 hondenrugzak. Deze rugzak is speciaal ontworpen voor kleinere honden. Je kan jouw kleine viervoeter overal mee naartoe nemen, doordat je het dier stevig vast kan zetten. De rugzak zelf is gemaakt van stevige materialen, die voor voldoende comfort zorgen en tevens bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf. Het ontwerp van de rugzak helpt jouw huisdier ook om zich even helemaal terug te kunnen trekken indien nodig.

De rugzak is waterbestendig. De inhoud zal daarom nooit nat worden. Niet alleen kan je jouw hond er dus in vervoeren zonder al te nat te worden, ook kan je andere spullen erin kwijt als jouw viervoeter even thuis blijft. De rugzakriemen kan je opbergen, waardoor je de tas ook als handbagage mee kan nemen. Het lichte gewicht maakt het mogelijk om zo veel mogelijk comfort te krijgen tijdens het dragen. Wel zo fijn voor de langere wandelingen die je voor ogen had!

Waarop letten bij het kopen van de rugtas?

Heb je een grotere hond of wil je ook nog andere modellen bekijken? Er zijn meerdere factoren die je in het achterhoofd kan houden voordat je de daadwerkelijke keuze maakt. Maar welke zijn dit dan precies? Hieronder staan de belangrijkste factoren op een rij.

De maat van de rugzak

De rugzak voor de hond komt in meerdere maten. Zo past de rugzak bij een groot aantal hondenrassen. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest. De maat moet passen bij de lengte en het gewicht van jouw trouwe viervoeter. Als je de juiste maat hebt gekozen, zal dit veel meer comfort met zich meebrengen. Jouw hond heeft immers weer de ruimte om goed te zitten of zichzelf terug te trekken.

Ventilatie en bijbehorende comfort

Voldoende ventilatie is een vereiste als je samen met jouw hond op pad gaat. Jouw hond moet zich immers prettig voelen tijdens het dragen. Kijk naar de modellen die voldoende ventilatieopeningen bevatten. Ook moet de rugzak van ademend materiaal zijn gemaakt. Zo raakt jouw hond niet oververhit en zorg je voor het comfort dat nodig is om de lange wandelingen draaglijk te maken.

Veiligheid van de rugzak

Een goede rugzak is voorzien van meerdere veiligheidsmaatregelen. Denk aan stevige sluitingen, goede riemen en meerdere bevestigingen. Je wilt jouw viervoeter immers veilig op zijn plaats houden tijdens het maken van lange wandelingen of fietstochten. Alleen dan ben je ervan verzekerd dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Bij sommige modellen vind je tevens reflecterende strips. Zo ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Handig voor wanneer je in de avonduren op pad gaat.

Gebruiksvriendelijkheid

Hoewel het comfort van jouw hond voorop staat bij het kiezen van een goede rugzak is het ook fijn als de rugzak jou veel gemakken geeft. Een model met verstelbare, gevoerde schouderriemen en een comfortabele handgreep maken de gebruikservaring een stuk beter. De rugzak kan ook voorzien zijn van meerdere zakken. Je hoeft al jouw extra benodigdheden niet meer in een andere tas te doen en kan ook snacks, hondenbrokken, een voerbak en water meenemen voor de hond.

Snel de nieuwe rugzak gebruiken

Een rugtas voor de hond is een goed hulpmiddel voor wanneer je nooit zonder jouw hond op pad wilt gaan. Geen enkele situatie is hetzelfde en je wilt voorkomen dat jouw hond oververmoeid raakt of in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Wanneer je de rugzak uitzoekt, kan je alle bovengenoemde factoren in het achterhoofd houden. Je krijgt hiermee meer comfort en gebruiksvriendelijkheid en voorkomt dat je je nog zorgen hoeft te maken om jouw viervoeter. Je kan de wereld weer samen met jouw hond gaan verkennen. Ook zijn er rugtassen voor katten!

Kies hieronder de leukste honden gift:

  1. Bol honden aanbiedingen >
  2. Honden boeken >