Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Over Hondenplaza

Hondenplaza informeert (toekomstige) baasjes al sinds 2002 over hun favoriete hondenras, gedrag, opvoeding en alles wat komt kijken bij het nemen en verzorgen van een hond.

De website heeft zelf in al die jaren meerdere baasjes gehad en werd niet altijd even goed behandeld. Sinds 2019 wordt Hondenplaza stap voor stap gemoderniseerd en verbeterd door de huidige eigenaren.

Waar staat Hondenplaza voor?

Een slimmere baas voor een blijere hond.

Ik wil bijdragen aan betere voorlichting over het houden van honden. Zodat toekomstige baasjes betere keuzes kunnen maken.

Ik vind dat te veel mensen vooral willen scoren op social media met een schattige pup of een extra zielige adoptiehond uit het buitenland.

Een hond nemen is een eenmalige beslissing waar een jarenlange verplichting tegenover staat. Ook wanneer het regent. Ook als ze diarree hebben. Ook wanneer je zelf ziek bent. Ook wanneer je op vakantie wilt.

We mogen best vaker concluderen dat een hond of specifiek ras op dit moment misschien helemaal niet goed in ons leven past.

Het is tof als je eerst een kijkje neemt bij een van de plaatselijke dierenasielen of een herplaatsingswebsite voor honden uit jouw eigen regio of in Nederland.

Als het aanbod je niet kan bekoren, kijk dan zeker verder bij een goede fokker voor een “nieuwe” hond. Daar ben ik helemaal niet op tegen.

Maar als je onverwacht verliefd wordt op een hond die al een tijdje bestaat, in plaats van een hond die nog geboren moet worden, vind ik dat erg mooi.

Ik heb niets tegen mensen die honden in het (verre) buitenland willen helpen waar honden (heel) slecht worden behandeld. Ook die initiatieven zijn super.

Er is oneindig veel dierenleed in de wereld en iedereen die zich wil inzetten om dat op te lossen is hard nodig.

Ik kies ervoor om vooral plaatselijke initiatieven te steunen. Help honden in eerste instantie waar ze zich bevinden. Zowel thuis als in het buitenland. Pak problemen lokaal aan in plaats van het probleem te verplaatsen, zonder de bron ervan aan te pakken.

Het verplaatsen van dierenleed door hulpbehoevende honden te importeren, snap ik niet zo goed. Maar ik ben leergierig en laat me graag beter informeren.

Van de overzichten met fokkers en advertenties voor het (ver)kopen van puppies heb ik afscheid genomen. De kwaliteit valt niet te garanderen en het aanbod valt niet goed te beheren.

Ik laat je liever zien waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede fokker in plaats van een specifieke fokker te adverteren.

Ik hoop dat het dierenasiel in de buurt straks je eerste halte wordt. Al is het maar om voor jezelf te bevestigen dat je toch echt die puppy van een betrouwbare fokker wilt.

Op medisch vlak moet een goede dierenarts je eerste aanspreekpunt zijn. De artikelen op de website zijn er om te informeren, niet om te adviseren. Gebruik geneesmiddelen op advies van de dierenarts.

Natuurlijke middelen kunnen daar ook een onderdeel van zijn. Maar homeopathie is niet hetzelfde. Daar geloof ik niet in en informatie over homeopathie is dan ook van de site verwijderd.

Kun jij je vinden in de punten hierboven? Deel de artikelen dan met iemand die je kent of op social media als je een artikel nuttig vindt.

Bedankt.

Guido