Over Hondenplaza

Hondenplaza bestaat al sinds 2002 en heeft door de jaren heen verschillende baasjes gehad.

Sinds 2019 heeft de website nieuwe eigenaren (Guido en Peter) en wordt de website en de content stap voor stap gemoderniseerd en verbeterd.

Er is nog heel, heel veel werk aan de winkel. Voorlopig kan het er dus allemaal nog wat rommelig uit zien. Vooral omdat Guido het dagelijkse beheer van de website verzorgt en regelmatig kampt met depressies.

Dat komt natuurlijk omdat hij op dit moment geen hond in zijn leven heeft. Maar dat is voor nu even een bewuste keuze.

Als de site een beetje opgeknapt is, hopen we dat je het met ons eens zult zijn dat Hondenplaza na al die tijd weer de beste hondenwebsite voor de beste baasjes is.

De missie van Hondenplaza

Betere baas, blijere hond.

We willen bijdragen aan betere voorlichting over het houden van honden. Zodat toekomstige baasjes betere keuzes kunnen maken.

En hopelijk ook vaker concluderen dat een hond op dit moment misschien niet goed in hun leven past.

We vinden dat nog te veel mensen vooral willen scoren op social media met een schattige pup of een extra zielige adoptiehond uit het buitenland.

We vinden het daarom tof als baasjes eerst een kijkje nemen bij een van de vele plaatselijke dierenasielen of een herplaatsingswebsite voor honden uit hun eigen regio of land.

Als het aanbod je niet kan bekoren, kijk dan vooral verder bij een goede fokker.

Daar zijn we helemaal niet op tegen. Maar als je onverwacht verliefd wordt op een hond die al een tijdje bestaat, in plaats van een hond die nog geboren moet worden, vinden we dat erg mooi.

We hebben niets tegen mensen die honden in het (verre) buitenland willen helpen waar honden (heel) slecht worden behandeld. Ook die initiatieven zijn super.

Er is oneindig veel dierenleed in de wereld en iedereen die zich wil inzetten om dat op te lossen is hard nodig.

Wij kiezen ervoor om vooral plaatselijke initiatieven te steunen. Help honden in eerste instantie waar ze zich bevinden. Zowel thuis als in het buitenland.

Het verplaatsen van dierenleed door hulpbehoevende honden te importeren, snappen we niet zo goed. Maar we zijn leergierig en laten ons graag beter informeren.

Van de overzichten met fokkers en advertenties voor het (ver)kopen van puppies hebben we dan ook afscheid genomen. We kunnen de kwaliteit niet garanderen en het aanbod niet goed beheren.

We laten je liever zien waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede fokker in plaats van een specifieke fokker te adverteren of aanbevelen.

We hopen dat het dierenasiel in de buurt straks je eerste gedachte wordt. En als je daar niet slaagt, kun je altijd naar een goede fokker. Bijvoorbeeld via een van de rasverenigingen.

Op medisch vlak moet een goede dierenarts je eerste aanspreekpunt zijn. Wij willen informeren, niet inhoudelijk adviseren. Gebruik geneesmiddelen op advies van de dierenarts. Natuurlijke middelen kunnen daar ook een onderdeel van zijn, maar in homeopathie geloven we niet. Informatie over homeopathie zullen we dan ook van de site verwijderen.

Wil je ons helpen Hondenplaza weer groot te maken? Deel onze artikelen dan met iemand die je kent of op social media als je een artikel nuttig vindt.

Alvast bedankt!

Op de lange termijn willen we honden helpen door te ondernemen.

We staan nu nog aan het begin. Dus we gaan snel aan de slag.