Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Wat heeft u nodig voordat uw hond komt?

Komt er voor het eerst een hond in huis?

Of het nou een pup is of een volwassen hond, het blijft een leuke en spannende gebeurtenis.

Wanneer uw eerste hond op komst is, heeft u de gelegenheid een aantal dingen voor te bereiden.

Als u dat goed doet, kunt u straks alle aandacht op uw hond richten en genieten van zijn komst in uw huis en in uw leven.

Wanneer u voor het eerst een hond in huis neemt heeft u misschien nog niet zo’n goed beeld van wat u zoal nodig heeft.

Eigen plaats

Uw hond heeft een eigen plek nodig in huis. Op die plek moet uw hond rustig kunnen liggen en ongestoord kunnen slapen.

Gebruik hiervoor een mand, kleed of kussen. Veel honden liggen graag op iets zachts, maar er zijn er ook die juist graag op een harde ondergrond liggen.

In de dierenspeciaalzaak vind u een groot assortiment manden, kleden en kussens.

De plek van de hond mag niet op de tocht zijn, uw hond wil er dan niet liggen. Honden hebben graag een plaats die rustig is, maar toch betrokken is bij het gezinsleven.

Sommige honden hebben een sterke voorkeur ergens onder te liggen: een trap, een tafel of een nisje in huis.

Als u uw hond in de slaapkamer wilt laten slapen, is het handig als u daar dan ook een mand, kleed of kussen heeft.

Kamerkennel

In plaats van een mand of kussen om te liggen kan het, zeker voor een pup, handig zijn om gebruik te maken van een zogenaamde bench of kamerkennel.

Soms wordt dit ook wel draadkooi genoemd. Tegenwoordig zijn er echter ook stoffen uitvoeringen, die zeer gemakkelijk mee te nemen zijn.

Voor de zindelijkheidstraining, het slapen, of het even veilig onderbrengen van uw hond kan een bench een grote uitkomst zijn.

Voeding

Ook voor een hond of is pup is de komst naar uw huis een hele overgang. Dit kan hem extra gevoelig maken voor verandering van voedsel.

Het is daarom handig de eerste dagen hetzelfde voer te geven als de fokker uw pup gaf of wat de volwassen hond in z’n vorige situatie had.

Overschakelen naar een voer van uw eigen keuze kunt u doen als de hond bij u helemaal op z’n gemak is. Wees niet verbaasd als de hond of pup zo’n eerste dag helemaal niet wil eten.

De verandering van omgeving kan z’n eetlust behoorlijk aantasten. Dring niet aan, de volgende dag zult u zien dat de honger weer terugkomt.

Riem en halsband

Om de hond uit te kunnen laten heeft u een riem en halsband nodig. Neem altijd een lederen of kunststof halsband, geen slipketting.

Een slipketting is een trainingsmiddel, en niet bedoeld als halsband voor alledag. De meeste moderne hondenscholen maken er ook geen gebruik meer van en geven de voorkeur aan een positieve opvoedmethode.

Let er bij de keuze van een riem op dat deze niet in uw handen schuurt als uw hond zou trekken; dat kan zeer pijnlijk zijn.

Een zogenaamde rollijn of flexi-lijn, die vanuit het handvat langer kan worden, kan handig zijn om uw hond meer loopruimte te geven, maar is ongeschikt om uw hond te leren wandelen zonder trekken. Daarvoor is een normale 1.80m lijn het beste.

Ook zou je kunnen denken aan een rugtas voor honden, vooral als je van plan bent om lange wandelingen te gaan maken.

Verzorging

Honden hebben vachtverzorging nodig. Afhankelijk van het type vacht heeft u hiervoor een bepaalde soort kam of borstel nodig.

Laat u door uw fokker of de vorige eigenaar adviseren wat u het beste kunt gebruiken. Ook een goede dierenspeciaalzaak of trimster kan u adviseren.

Speeltjes en kluifjes

Honden en zeker pups hebben graag iets in hun bek. Soms willen ze alleen maar iets vasthouden, maar vaak willen ze er ook mee spelen of op kauwen.

Niet elke hond heeft dezelfde voorkeur. Zorg er daarom voor dat u een aantal verschillende dingen in huis heeft en ontdek gaandeweg waar uw hond de voorkeur aan geeft.

Wanneer u niets heeft waar uw hond op kan kauwen, is de kans groot dat uw schoenen of andere ongeschikte voorwerpen hiervoor uitgekozen wordt. Zeker wanneer het om een pup gaat.

Een goede dierenspeciaalzaak kan u adviseren bij de aanschaf van de diverse speeltjes en kluifjes.