Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Slopen door puppy’s

Pups zijn ontzettend nieuwsgierig en constant bezig de wereld te ontdekken. Dit doen ze niet alleen door te kijken en te snuffelen, maar ook door dingen in de bek te nemen, en zelfs op te eten.

Uw schoenen, kussens, speelgoed van uw kinderen, de planten, enz. Niets is veilig voor hun tandjes! Wat kunt eraan doen om dit gedag in goede banen te leiden?

Voorkomen

Hoewel dit gedrag voor u als eigenaar heel vervelend kan zijn, hoort dit gedrag bij de puppytijd. Aan u dus de taak om deze periode zo goed mogelijk door te komen.

Dat begint heel eenvoudig met het weghalen van spullen die uw pup absoluut niet mag slopen. Dure schoen, giftige planten, favoriet speelgoed van uw kinderen, leg het buiten bereik van uw pup.

U voorkomt hiermee dat dingen die echt waardevol of belangrijk voor u zijn, buiten bereik blijven van die enorm scherpe puppytandjes.

Als hij wat ouder is, en beter opgevoed, kunt u deze spullen opnieuw introduceren.

Bench

Het gebruik van een bench is heel handig om ongewenste gedragingen te voorkomen. Zo ook het slopen.

Op de momenten dat u geen tijd heeft om op hem te letten, uw kinderen op de grond met iets aan het spelen zijn wat hij niet mag pakken, of als hij alleen thuis moet blijven, verblijft uw pup in zijn bench. Zo voorkomt u dat slopen optreedt, en dus ook dat het een ongewenste gewoonte wordt.

U kunt hem in zijn bench natuurlijk wel een lekkere kluif geven om zich te vermaken. Het gebruik van een bench moet u echter wel eerst goed aanleren bij uw hond.

Een (jonge) hond zomaar, zonder gewenning, in een bench stoppen kan op zich zelf namelijk ook weer tot problemen leiden.

Lekkere kluiven en goede speeltjes

Honden en zeker pups hebben vaak een grote “kluifbehoefte”. Een ander deel van het voorkomen van sloopgedrag is uw hond dus regelmatig een lekkere kluif te geven.

Er is genoeg te koop in de dierenwinkel. Alleen de dagelijkse maaltijden zijn niet genoeg, kluiven hoort erbij. Kluiven werkt ontspannend voor honden. Bovendien reinigt het zijn gebit. Alle reden dus om uw hond in zijn kluifbehoefte te voorzien.

Daarnaast kunt u vervangende voorwerpen aanbieden als speeltjes waarop hij zich uit mag leven, of kartonnen dozen die hij kapot mag scheuren.

Laat kluiven en speeltjes echter niet de hele dag liggen, dan worden ze saai. Geef ze juist op de momenten dat u hem even wilt bezighouden.

Als het dan toch gebeurt

Niet alles is echter weg te halen of te voorkomen. Dus, wat te doen als uw pup zijn tanden zet in iets waarvan u dat niet wilt? Een boos NEE! Of FOEI! helpt bij sommige pups, die het van schrik loslaten.

Biedt dan gelijk een speeltje aan waar hij wel in mag bijten. Dat schept duidelijkheid.

Voor andere pups is verbale correctie niet genoeg. Die rennen weg met het voorwerp, om op een veilig afstandje verder te kluiven. Ga dan niet achter uw pup aan, daarmee bevestigt u zijn spel! Zo krijgt u een hond die dingen gaat pakken om uw aandacht te krijgen of zelfs een leuk jaagspelletje uit te lokken.

Beter is het om wat lekkers (of een favoriet) speeltje te ruilen, voor hetgeen hij had gepakt. Zo leert hij dat uw nadering iets goeds oplevert, en niet slechts het afpakken van zijn voorwerp.

Alleen maar afpakken lukt in het begin vaak nog wel, maar leidt tot een hond die zich niet meer laat pakken en uitdagend wegrent. Frustrerend, en ondermijnend voor uw gezag!

Meubels, tafelpoten en deurposten

Met een combinatie van bovenstaande aanpak, kunt u de meeste sloopsituaties aan. In een enkel geval blijven echter de tafelpoten, de deurposten of uw bankstel een gewild kluifobject.

Omwikkelen met aluminiumfolie kan helpen en in de handel is een spray met een bittere smaak te koop.