Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Van straat eten (puppy)

Pups zijn ontzettend nieuwsgierig en constant bezig de wereld te ontdekken. Dit doen ze niet alleen door te kijken en te snuffelen, maar ook door dingen in de bek te nemen, en zelfs op te eten. Van straat eten is dus iets dat heel veel pups doen. Velen groeien erover heen, maar voor sommigen ontwikkelt … Volledig artikel…

Uitzoeken van een pup

Toekomstige hondenbezitters hebben de keuze uit ca. 330 hondenrassen die zich in grootte, karakter uiterlijk en temperament van elkaar onderscheiden. Van de kleine chihuahua tot de grote statige Sint Bernhard, van de speelse Fox Terrier tot de elegante Dalmatiër, waarschijnlijk heeft iedereen z’n droomhond die echter niet altijd bij de eigen leefomstandigheden aansluit. Wie zich … Volledig artikel…

Trekken aan de lijn

Wandelen zonder trekken aan de lijn is een gedrag dat bijna iedere eigenaar belangrijk vindt. Toch zijn er ontzettend veel honden die behoorlijk trekken aan de lijn. Trekken is namelijk erg belonend voor honden, en daardoor een hardnekkig gedrag. Hoewel trekken aan de lijn niet moeilijk af te leren is, vraagt het wel langdurige en … Volledig artikel…

Mee in de auto / wagenziekte

Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend dat hun hond af en toe mee gaat in de auto. Voor een hond is het echter helemaal niet zo natuurlijk. Er wordt zelfs gezegd dat een op de zes honden last heeft van wagenziekte. Wat kunt u daar aan doen? Wagenziekte bij honden kan een lastig probleem … Volledig artikel…

Zindelijkheid puppy

Het succesvol zindelijk maken van een pup hangt vooral af van de consequente en geduldige begeleiding van de eigenaar. Het voorkomen van ongelukjes door een goed uitlaatschema vormt basis van de zindelijkheidstraining. Het kunnen ophouden van urine en ontlasting vergt echter ook een lichamelijk groeiproces van beheersen van de blaas- en kringloopspieren. Tussen verschillende pups … Volledig artikel…

Voor en nadelen van een ’tweedehands’ hond

Wanneer u graag een hond wilt, maar u heeft niet de tijd om een puppy op te voeden, dan kan het overnemen van een al wat oudere hond een uitkomst zijn. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen? De kranten en internet staan vol met honden die voor herplaatsing worden aangeboden. Er is … Volledig artikel…

8 tot 12 weken: de omgevingsgerichte socialisatiefase

Tussen de zevende en achtste week is de tijd aangebroken dat de pup het nest gaat verlaten. De pup komt in een volgende ontwikkelingsfase: de omgevingsgerichte socialisatie. Vanuit de basis die gelegd is in de nestperiode, moet de pup nu wennen aan indrukken uit de wereld buiten het nest. De openheid die de pups in … Volledig artikel…

Socialisatie mensen en kinderen

De eerste 12 weken van het leven van uw hond zijn zeer belangrijk. Gedurende deze periode moet hij kennis maken met allerlei dingen die tot het leven behoren om ze later zonder angst tegemoet te kunnen treden. Dit proces wordt socialiseren genoemd. In dit artikel besteden we specifiek aandacht aan de socialisatie met mensen en … Volledig artikel…

Socialisatie met andere huisdieren

De eerste 12 weken van het leven van uw hond zijn zeer belangrijk. Gedurende deze periode moet hij kennis maken met allerlei dingen die tot het leven behoren, om ze later zonder angst tegemoet te kunnen treden. Dit proces wordt socialiseren genoemd. In dit artikel besteden we specifiek aandacht aan de socialisatie met andere huisdieren. … Volledig artikel…

Socialisatie Algemeen

De socialisatie van een pup is een onderwerp dat steeds meer besproken wordt en daardoor steeds meer bekendheid krijgt. Gelukkig maar, want socialiseren is een érg belangrijk onderdeel van het opvoeden van een pup. Maar wat houdt socialiseren nu precies in? Het begrip socialiseren zou u kunnen vertalen als “bekend maken met”. Het gaat erom … Volledig artikel…