Vakantie met de honden

De hond gaat natuurlijk mee op vakantie!
Vakantie met honden is tenslotte waar elke vakantieganger die honden heeft van droomt.
Jij geniet het meest met je hond in de buurt, maar je hond is ook
het liefst waar jij bent. In de vakantie heb je eindelijk tijd om al die leuke
dingen te doen waar je anders niet toe komt. En daar wil je natuurlijk samen
van genieten, anders is je vakantie niet compleet. Dus laat je trouwe viervoeter niet thuis,
maar neem je hond gezellig mee reis

In onderstaand artikel proberen we alle nodige informatie te geven die van belang is voor een geweldige vakantie samen met de hond(en)

Vakantie met je hond in een vakantiehuisje
Gaat je hond mee op vakantie in Nederland, dan zijn er tal van mogelijkheden. Vooral als je een vakantiehuis huurt. Er zijn namelijk genoeg vakantiehuizen waar je hond van harte welkom is. In veel gevallen wandel je met je hond zo de natuur in vanuit je vakantiewoning.

Vakantieparken
In Nederland zijn er meerdere vakantieparken waar je terecht kunt met huisdieren, enkele van deze vakantieparken zijn o.a. www.Landal.nl, www.centerparcs.nl , www.sunparks.n
Vakantiehuisjes kan je vaak online boeken

Op reis met de hond:
Reizen met de hond klinkt vaak leuker dan het is, de meeste honden vinden een autorit van een half uurtje naar het bos niet zon probleem, maar wat als je 3 uur in de auto zit (file) en je hond heeft last van wagenziekte?  Uw dierenarts heeft gelukkig een aantal verschillende producten ter beschikking waarmee wagenziekte kan worden voorkomen. Sommige daarvan werden in de eerste plaats ontwikkeld als geneesmiddel voor mensen, en aan sommige middelen zijn bijwerkingen verbonden zoals slaperigheid. Uw dierenarts beschikt echter over nieuwe informatie over middelen om beter te kunnen voorkomen dat uw hond reisziek wordt. Het is dus de moeite waard om uw dierenarts te vragen naar deze nieuwe methoden om reisziekte te voorkomen.

-->

Veilig vervoeren van honden
Naast Reisziekte is ook het vervoer van de hond zelf een belangrijk punt, u wilt tenslotte gezond uw vakantiebestemming bereiken! Het veilig vervoeren van uw hond wordt in het volgende artikel beschreven: http://www.hondenplaza.nl/info_veiligheid
Laat je hond nooit achter in de auto als het ook maar een beetje warm is. Ook niet heel eventjes… Tien minuten kan al te lang zijn. We kennen te veel verdrietige verhalen van honden die even in de auto moesten blijven om er niet voor te waarschuwen.

Hondenpaspoort:
De wetten voor vervoer van honden zijn voor alle EU landen met ingang van 3 juli 2004 gelijkgesteld. Iedere hond die vanaf die datum de grens overgaat, heeft een geldig Europees hondenpaspoort nodig. Identificatie doormiddel van een chip is verplicht.


Rabiës-inenting
Tot voor kort moesten honden die de grens over gingen ieder jaar opnieuw tegen rabiës worden ingeënt. Ook als het vaccin waarmee je hond was ingeënt langer geldig was dan 1 jaar moest je toch een nieuwe prik halen. Dat is nu niet meer nodig.

Tenminste, als je naar een EU land met de hond op vakantie gaat. Dat betekent dus ook Engeland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. En je dierenarts moet wel een rabiësvaccin gebruiken dat meerdere jaren geldig is. Je hond hoeft dus pas opnieuw te worden ingeënt als de geldigheidsduur is verstreken. Dat kan je dus moeite en veel geld besparen.
De dierenarts moet in het hondenpaspoort expliciet de geldigheidsdatum vermelden! Staat niets vermeld, of is het vaccin slechts één jaar geldig, dan dient u het regulier vaccinatieschema te volgen. Als uw hond voor de eerste maal wordt ingeënt, of als uw hond opnieuw is ingeënt, mag u pas na 21 dagen de grens over.


Verzekerd met je hond op reis
 ‘Gewone’ vakantie-verzekeringen dekken geen kosten die je moet maken als er iets met je hond gebeurt. Gelukkig zijn er aparte, of aanvullende hondenverzekeringen die dat wel doen
De medische kosten voor je hond tijdens je vakantie bijvoorbeeld. Óók in het buitenland ! Of dat je je reis ook kunt annuleren als je hond zo ziek is dat'ie niet mee kan.


www.dogsincluded.nl  heeft unieke verzekeringen ontwikkeld zodat je helemaal zonder zorgen op vakantiemet je hond kunt gaan.


Andere zaken die handig zijn als je hond mee op reis gaat:
– Eet & drinkbak
– EHBO-kit
– Lange & korte riem
– Tekentang
– Pincet
– Deken
– paspoort
– Plastic tasjes of zogenaamde doggybags. (Mocht uw hond op een ongunstige plaats iets  achterlaten)
– Voer (Zeker als uw hond voedsel allergiën of intoleranties heeft, is het verstandig genoeg voer mee te nemen op reis. Ook in andere gevallen is het makkelijker om het voer mee te nemen waarvan u zeker weet dat uw hond er geen ziektes aan overhoudt of het gewoonweg niet lekker vindt. )
 – Een recentelijke foto. (Als u uw hond kwijt raakt tijdens de vakantie, is het altijd handig een foto te kunnen laten zien. )

Hondenvakanties
Op het internet vindt u meerdere sites die een ruim aanbod aan hondenvakanties heeft, een kleine greep uit de aanbierders: www.dogsincluded.nl , www.hotdogholidays.nl , www.honden-vakanties.nl

We wensen u en uw hond samen een hele fjne vakantie!


Gerelateerde Artikelen

Vliegen met honden

Als uw hond een reis met het vliegtuig maakt, wilt u er zeker van zijn dat er goed voor uw hond of kat wordt gezorgd. Bij KLM Cargo begrijpen we dit volkomen.


Reisverzekering voor honden

Jaarlijks gaan ruim 700.000 honden een of meerdere keren met hun baasje mee op vakantie, Dierenverzekeraars zijn hier op ingesprongen.


Vaccinaties

Hier vind je informatie over vaccinaties bij honden


Reisziekte bij de hond

Iedereen die wel eens een keer zeeziek of wagenziek is geweest weet hoe beroerd je je daardoor kunt gaan voelen. Voor honden is dat net zo erg maar ze kunnen


Veilig vervoeren van honden

Honden vervoeren in de auto dient veilig te gebeuren, hier vind je informatie over het veilig vervoeren van honden en info over veiligheidsgordels.


Dier algemeen