Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Kerry Blue Terrier

Land van herkomst Ierland

Het ras werd in eerste instantie Irish Blue Terriër genoemd, maar stond in Engeland bekend als Kerry Blue Terriër. Liefhebbers uit het Zuiden van Ierland hadden grote bezwaren tegen de rasnaam waaronder deze Terriërs werden ingeschreven door de Engelse Kennel Club. Er werd veel gediscussieerd over de naam van het ras tussen de Ierse en Engelse Club en uiteindelijk werd de naam vastgesteld op Kerry Blue Terriër, waaronder het ras heden ten dage bekend is. Evenals bij de andere Ierse Terrier-rassen wordt er aangenomen dat de Kerry Blue al enige eeuwen in het land aanwezig was, voornamelijk in het Zuidwestelijke Ierse graafschap Kerry en omgeving.
Tosa Inu
Kerry’s werden voor het eerst geshowd in Engeland in de vroege twintiger jaren en het ras werd door de Kennel Club erkend in 1922.
Tosa Inu
Een typische Kerry Blue is levendig en vriendelijk, met een uitgesproken Ierse persoonlijkheid. Hij werd gefokt om dassen en vossen te jagen, en was ook een geschikte bewaker voor schapen en groter vee. Er gaan geruchten dat hij werd in gezet tijdens de Tweede Wereldoorlog voor nachtelijk werk, daar zijn blauwe vacht hem zeer geschikt maakte.

Karakter
De Kerry Blue Terrier moet een sierlijke, krachtige terriër zijn met een alerte en scherpe uitdrukking, hij is een jacht-, waak- en gezinshond. Deze eigenzinnige hond kan koppig, hard en eigenwijs zijn. Daarnaast is hij intelligent, levendig, onstuimig, zelfverzekerd en moedig.
Een karaktertrekje van deze hond is dat ze nogal eens kunnen uitvallen naar andere honden. De Kerry Blue is erg op ‘zijn’ gezin gesteld en is lief voor kinderen. Om te voorkomen dat hij katten en andere huisdieren achterna zit, moet hij op jonge leeftijd met deze dieren vertrouwd gemaakt worden.
Opvoeding
De Kerry blue heeft gezien zijn actieve, koppige en zelfverzekerde aard een baas nodig die stevig in zijn schoenen staat, consequent zijn is heel belangrijk, zodat hij weet waar hij aan toe is. Als hij goed is opgevoed en gesocialiseerd, is de Kerry een gehoorzame en trouwe begeleider. Ze hebben zeker aanleg voor sporten zoals flybal en behendigheid, het is een sportieve hond die graag lange wandelingen maakt. Maar wanneer u eens een weekje niet zoveel tijd hebt, past hij zich zonder morren aan.

Verzorging
De vacht van een Kerry heeft onderhoud nodig om er onberispelijk uit te zien.
Tosa Inu
Hij heeft geen hondengeur als hij nat is, en zijn prachtige zijde zachte vacht verhaart niet. De huid produceert erg weinig schilfers, waardoor hij in veelgevallen een uitstekende keuze is voor mensen met een allergie. Omdat de Kerry niet verhaart, is het belangrijk dat je regelmatig, 2x in de week, de losse haren eruit borstelt en kamt. Om de 8 a 10 weken laten wassen en knippen bij een erkende trimster is aan te bevelen. U kunt eventueel overwegen het zelf te leren. De Kerry Club organiseert 2 x per jaar een trimdag. In de oren van een Kerry Blue groeit haar, wat regelmatig geplukt moet worden om oorontsteking te voorkomen.
Tosa Inu
KENMERKEN VOLGENS DE RASSTANDAARD

Hoofd; Sterk en goed evenredig, lang betrekkelijk droog (geen vet), met een lichte stop en een platte schedel. Sterke kaken en een krachtige voorsnuit, neus zwart met goed geproportioneerde neusvleugels.
Gebit: Scharend, tandvlees en verhemelte donker.
Ogen: Donker of donker hazelnootkleurig, klein tot middelmatig groot, met een vurige Terrier-uitdrukking.
Oren: Klein tot middelmatig V-vormig naar voren gedragen.
Hals: Sterk en matig lang, gespierd, mooi aansluitend aan de schouders, geen keelhuid.
Schouders: Fraai hellend naar het lichaam en stevig.
Lichaam: Gedrongen, korte, rechte rug, met goede borstdiepte, goed gewelfde ribben.
Staart: Hoog aangezet, en rechtop gedragen (mogen niet meer gecoupeerd worden .)
Voorhand: Front recht, noch te breed, noch te smal, ellebogen goed aansluitend dicht tegen het lichaam, benen recht.
Achterhand: Dijen gespierd, goed ontwikkeld, lage sprongen, achterbenen goed onder de hond.
Voeten: Aaneengesloten rond en klein, met zwarte nagels.
Vacht: Zacht, zijdeachtig, overvloedig en golvend. De puppen worden met een zwarte vacht geboren, Een roodbruine tint is toegestaan bij pups en jonge honden. Ze kleuren (zwartgrijsblauw) tot een leeftijd van 18 maanden, sommige kunnen er iets langer over doen. De ene Kerry kan wat donker blijven de ander veel lichter naar grijsblauwachtig. Een paar witte borst haren zijn toegestaan.
Tosa Inu
Maat: Schoft (schouderbladen)) hoogte; Reu 45,5 – 49,5 cm.,
Teef 44,5 – 48 cm.

Gewicht: Reu: 15 – 18 kg. Teef: In verhouding minder.