De Duitse Dog

Geschiedenis:
Onder dog verstond men vroeger een grote sterke hond, die niet tot een bepaald ras behoorde. In 1878 werd in Berlijn door een comité, bestaande uit keurmeesters en fokkers het besluit genomen de volgende variëteiten zoals Ulmer dog, Engelse dog, Deense dog, Hatzrude en Saupacker de naam DUITSE DOG te geven.

 

 
Aanleg:
Werd vroeger als jachthond gebruikt op groot wild en heeft van zijn erfenis als waak- en verdedegings hond nog wat meegekregen, is nu een echte huisvriend behorende tot de rasgroep 2 molossers.
 
Grootte:
Reu minimaal 80 cm. Teef minimaal 72 cm.

Gemiddelde levensverwachting:
8-9 jaar

Vacht:
Zeer korte en dichte beharing, glad aaneengesloten en glanzend. Kleuren volgens de rasstandaard zijn gevlekt, zwart, blauw, geel en gestroomd. Er komen ook andere (Niet Erkende Kleuren) voor.

Voor welk hondenspeeltje ga jij?

Verzorging:
Zijn kort harige vacht is eenvoudig te onderhouden door een dagelijkse borstelbeurt, dit voorkomt haren in huis.Ook de oren moeten regelmatig schoon gemaakt worden om ontstekingen te voorkomen.

 
 
Tenslotte is het zeer belangrijk om de Duitse Dog een stevige en evenwichtige voeding te geven, hetgeen nodig is voor een goede ontwikkeling van het beendergestel, vooral tijdens de groei van pup naar volwassen hond
Aard:
Vriendelijk karakter, aanhankelijk en liefdevol tegenover zijn baasjes, een kindervriend bij uitstek, terughoudend tegen over vreemden. Zelfverzekerd, leergierig, niet verschrokken, een familie hond zonder enig spoor van agressiviteit. Een Duitse Dog vult niet alleen je huis maar ook je hart!
   
Opvoeding:
De dog is vrij gemakkelijk onder appel te houden, maar natuurlijk moet men hem jong de nodige regels aanleren. Het is een hond die goed op de stem reageert.
   
Beweging:
De Duitse Dog heeft ruimte nodig om zelf een ronde te maken en daarbij stelt hij dagelijks een aantal wandelingen op prijs.

Sociale aanleg:
Wat uitlaten betreft , laat uw hond nooit zonder toezicht van een volwassene op straat komen. Al is het nog zo aandoenlijk een kind te zien lopen met een uiterst volgzame Dog, die zelfs boven het kind uitsteekt. Bedenk dat die zelfde Duitse Dog ook een waak- en verdedegings hond is die het kind tegen vreemde zal willen beschermen.

 
  Beker Duitse Dog
Te koop bij Jica.nl

beker Duitse Dog
Klik op de afbeelding

 

Boek over Duitse Dog
Te koop bij Jica.nl

boek Duitse Dog
Klik op de afbeelding

 

De rasinformatie op deze pagina werd verzorgd door Deense Dog kennel
‘van DeltaDog’ – © 2002

Dier algemeen

Meer op Hondenplaza.nl over: Duitse Dog