Cao da Serra da Estrela

Andere namen: Portugese herder
 
Oorsprong: Portugal


Geschiedenis
De cao da Serra da Estrela is een kudde-beschermhond, die zijn territorium moedig tegen wolven, beren en veedieven verdedigd. De estrêla is een sobere hond qua eten die niet erg veel eten nodig heeft, van origine kreeg hij de overblijfselen van de herder te eten en dat was niet erg veel.


Uiterlijk
De cao da Serra da Estrela heeft kleine, driehoekige oren. Hij heeft een dichte, gladde korte of lang gekrulde vacht. De vacht komt in de kleuren vaal, grijs en geel voor. Er kunnen witte aftekeningen in de vacht zijn. Voor het officiële ras zijn alle kleuren en tekeningen toegestaan zolang de hond maar niet geheel wit of zwart is.

Karakter
De hond kan moeilijk zijn maar voor zijn gezin heeft hij alles over, Erg gehecht aan de baas. Als deze hond van baas veranderd kan het enige tijd gebeuren voordat hij / zij gewend is. Jegens vreemde mensen kan hij erg wantrouwig zijn, ze kunnen er wel aan wennen maar dat kan een tijd duren. Het is verder een erg dominante hond, 2 reuen van dit ras bij elkaar zetten kan een tijdje goed gaan maar het kan ook fout gaan. Het is ook een erg pienter ras.


Meer op Hondenplaza.nl over: Cao da Serra da Estrela