Doggydance

Doggydance is in heel Europa een van de leukste opkomende hondensporten. Wat is leuker om met je hond op muziek te dansen Veel mensen zijn nog onbekend met deze sport…doggydance of ook wel canine freestyle genoemd is ontstaan uit het obedience werk. Obedience is een wedstrijdsport waarbij de gehoorzaamheidsoefeningen tot in de puntjes perfekt moeten worden uitgevoerd. U kunt zich dan ook voorstellen dat het doggydance wat ontstaan is uit deze sport, dan ook geen makkelijke opgaaf is.  
De bal vangen
Freestyle
De hordes   Het is niet onmogelijk, als je op een positieve manier traint kun je heel veel met je hond doen. Het is dus zeker niet alleen voor mensen die obedience gedaan hebben. Bij een doggydance wedstrijd zie je dan ook veel mensen meedoen die alleen maar een basisgehoorzaamheid hebben gedaan. Wat is doggydance nu eigenlijk? Het zijn dus leuke oefeningen zoals een hond die buigt,tussen de benen door loopt zoals bij behendigheid bij de paaltjes, twistjes, draaien, over de rug springen, achteruit lopen en nog zoveel meer…en dit alles op muziek. De moeilijkheidsgraad begint pas als het geheel moet worden uitgevoerd op de maat van de muziek en dan heb je echt een hele show.

Waar kijken wij naar:
Gevarieerde bewegingen die geen schade aan de hond mogen aanbrengen. Vloeiendheid van hond en handler. Muziek interpretatie. Punten zullen gegeven worden,meer voor de verschillende bewegingen dan voor de hoeveelheid bewegingen, natuurlijk rekening houdend met het soort ras van de hond.

 
 

De muziek moet bij de routine passen en vooral een extra iets aan het geheel van de routine geven. Overmatig blaffen resulteert in puntenvermindering! Ouders dragen de verantwoording voor hun deelnemende kinderen.
Er zijn 6 verschillende klasses:

Starters
Voor handlers en honden die nog nooit eerder een wedstrijd hebben gelopen. In deze klasse is het toegestaan om de hond ook aangelijnd te laten lopen.

-->

Beginners
Voor handlers en honden die al wedstrijden hebben gelopen maar nog geen klasse hebben gewonnen of 2 keer een 8 behaald hebben. In deze klasse is het niet toegestaan om de hond nog aangelijnd te hebben en het gebruik van voer en of lokmiddel wordt verminderd in punten.

Novice
Voor honden die de beginners klasse hebben gewonnen of 2 maal een 8 behaald hebben. In deze klasse is het voergebruik verboden,dus een diskwalificatie!

  De bal vangen..
Intermediate
Voor honden die de novice klasse hebben gewonnen of 2 maal een 8 behaald hebben. In deze klasse is het voergebruik verboden,dus een diskwalificatie!

Advanced
Voor honden die de intermediate klasse hebben gewonnen of 2 maal een 8 behaald hebben. In deze klasse wordt er een mate van perfectie verwacht tussen hond en handler.

Innovation
Deze klasse is voor pairs en groepen en ook voor 1 handler met meerdere honden.

Lengte van de routines
Bij STARTERS ca 2 minuten tot 2,5 minuten
Bij BEGINNERS ca 2.30 minuten tot 3.00 minuten
Bij NOVICE ca 3.00 tot 3,5 minuten
Bij ADVANCED ca 3.30 tot 4 minuten

*Belangrijk!*
Uw hond hoeft geen stamboom te hebben.
U heeft geen werkboekje etc. nodig.
U hoeft geen "test"of verplichte oefeningen te doen.
Juniors gewoon doorstromen in de verschillende klasses.
En wij zorgen voor lage workshop/les/wedstrijd toegangsprijzen.


Gerelateerde Artikelen

Handling

Handling is het voorbrengen van een hond op de tentoonstellingen. Een handler is de persoon die dit doet. Tot 18 jaar mogen handlers aan Junior-handling deelnem


Behendigheid (Agility)

Behendigheid of terwijl “Agility” is een hondensport die in Nederland steeds meer enthousiaste beoefenenaars krijgt. De behendigheidsport is geschikt voor bijna


Dogfrisbee

Het ligt voor de hand te denken dat dogfrisbee een kwestie is van gooien en vangen van een disc, zoals de meesten reeds regelmatig met de hond doen. Dit is echt


Flyball

Flyball en Behendigheid (Agility) vallen onder de hondensporten, en kan gedaan worden met een hond met een minimale leeftijd van 1 jaar (het skelet en spierstel


Breitensport

Breitensport is een echte wedstrijdsport die ook heel goed recreatief gedaan kan worden. Deze discipline bestaat uit een aantal onderdelen.


Schapendrijven

Schapendrijven, De Border Collie is oorspronkelijk gefokt voor het schapendrijven en afkomstig uit de grensgebieden van Engeland en Schotland (de borders).


Coursing

De Coursing is een natuurlijke jacht na bootsen op een groot veld met een stukje plastiek of stukje schapen vel.


Dier algemeen