Yorkshire Terriër

ALGEHEEL BEELD:
Moet dat zijn van een pittig, langharig gezelschapshondje ; de vacht hangt volkomen recht neer en gelijkelijk naar beide zijden, met een scheiding die van de neus tot het eind van de staart loopt. Het dier moet zeer gedrongen zijn en welgevormd; het loopt zeer rechtop en doet zeer gewichtig. De algemene omtrek toont de aanwezigheid van een krachtig en evenredig lichaam.

HOOFD:
Moet vrij klein zijn en vlak, de schedel niet te zwaar of rond, noch te lang van snuit, met een volkomen zwarte neus.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Het haar op het hoofd lang, van een rijk tan, dieper van kleur aan de zijkanten van het hoofd nabij de ooraanzet en op de snuit, waar het zeer lang moet zijn; het haar op de borst een rijk, helder tan. Het tan van het hoofd mag zich in geen geval uitstekken over de nek.

OGEN:
Middelmatig groot, donker en levendig, met een scherpe, schrandere uitdrukking en zo geplaatst dat ze recht vooruit kijken. Zij mogen niet uitpuilen en de randen van de oogleden moeten donker van kleur zijn.

OREN:
Klein en in de vorm van een V, geheel staand gedragen en niet ver van elkaar, bedekt met kort haar, zeer diep, rijk tan gekleurd.

MOND:
Volkomen sluitend, met tanden die zo gaaf mogelijk zijn, Heeft het dier door een ongeluk een tand verloren, dan geldt dit niet als een fout, indien de kaken even lang zijn.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

ROMP:
Zeer gedrongen en goede lendenen. De rug van boven
vlak.

VACHT:
Het haar op het lichaam matig lang en volkomen recht (niet golvend), glanzend als zijde, de haren zelf als fijne zijde. Kleur: een donker staalblauw (niet zilverblauw), dat loopt van het achterhoofd tot de staartaanzet en waarin vooral geen rosse, bronskleurige of donkere haren mogen voorkomen.

BENEN:
Volkomen recht, goed bedekt met rijk (tan) haar, dat aan de punten lichter is dan aan de wortel; het reikt op de voorbenen niet hoger dan de elleboog en op de achterbenen dan de knie. VOETEN: Zo rond mogelijk en de nagels van de tenen zwart.

STAART:
Volop met haar bekleed, donkerder blauw van kleur dan het overige lichaam, vooral aan de punt van de staart, en iets hoger gedragen dan de ruglijn.

SINDS SEPTEMBER 2001 IS HET IN NEDERLAND WETTELIJK VERBODEN STAARTEN IN TE KORTEN.

TAN:
Al het tan haar moet aan de wortel donkerder zijn dan in het midden, van waar af het nog lichter wordt naar het uiteinde. Schakering in drie kleuren.
GEWICHT:
Tot 7 Eng. Pond (ruim 3 kg)