Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Volpino Italiano

De Volpino Italiano is een kleine Italiaanse Keeshond, en behoort tot rasgroep 5, de spitsen en oertypes, meer specifiek de Europese Spitsen. Hij is verwant aan de Duitse Spits.

Er zijn uiteraard verschillen tussen de Volpino, de kleine Keeshond/Spits en de Japanse spits. Tzt een overzicht hiervan.)

De Volpino is bijna altijd wit, maar kan ook in oranje voorkomen.

Hij heeft een dikke vacht, met lang, recht haar.

Het is een eeuwenoud ras, dat vroeger bijzonder populair was, niet alleen bij rijke families van aanzien, maar ook bij boeren en eenvoudige mensen. Het was het hondje van Michelangelo. Om onduidelijke redenen is het aantal op een gegeven moment zover gedaald dat in 1965 nog maar 5 exemplaren werden ingeschreven in het Italiaanse stamboek. In 1984 toen het ras bijna was uitgestorven, heeft de ENCI, de Italiaanse kennelclub, besloten het ras weer in ere te herstellen.

Met de overgebleven exemplaren is begonnen een nieuwe start te maken. Op dit moment verbetert de situatie, maar de oranje kleur is nagenoeg uitgestorven; 2005 werden er 144, in 2006 158 Volpino ingeschreven. Ook in eigen land dus een zeer zeldzame verschijning!

De Volpino is een levendig hondje, uiterst gehecht aan z’n baas, geen allemansvriend, met een sterk waakinstinct. Hij is robuust en vitaal en kan 15 jaar worden.

bron: www.volpino.nl

Reuen zijn 27 – 30 cm, teven 25 – 28 cm.