Schweizer Laufhund

Schweizer Laufhund De Schweizer Laufhund ( of Zwitserse Lopende Hond ) is één van de vier Zwitserse Brakken. De Zwitserse Laufhunden hebben dezelfde rasstandaard. Naast de Schweizer heb je de Luzerner Laufhund en de Berner Laufhund. De vierde variant, de Jura Laufhund of Bruno de Jura is de zwaarste van de Zwitserse Brakken.

Schwyzer Laufhund: wit met rode platen of een rode mantel
Berner Laufhund: wit met zwarte platen en tanpatroon

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Luzerner Laufhund: blauwschimmel met zwarte platen en tanpatroon

Jura Laufhund (Bruno):zwart met tanpatroon

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

De Schweizer Laufhund is stoer, krachtig en levendig en heeft een groot uithoudingsvermogen, een goede neus en een krachtige stem. De doortastende Berner Laufhund met zijn machtige stem. (“de Huiler van de Jura”) wordt speciaal voor de jacht op haas gebruikt. De Jura Laufhund, die zeer goed is in het volgen van een spoor, wordt gewoonlijk gebruikt bij de jacht op een wild zwijn en hert. De actieve en enthousiaste Luzerner Laufhund lijkt op de Petit Bleu de Cascogne en jaagt op hert. De Schwyzer Laufhund wordt gebruikt voor de jacht op konijn en haas. De Schweizer Laufhund is vriendelijk, volgzaam een zeer gehecht aan zijn baas. Het is een aangename gezelschapshond. Een consequente opvoeding is aan te bevelen.

Jura Laufhund De rasstandaard is voor alle vier dezelfde.De vier slagen komen ook in kleinere variant voor: de Schweizer Niederlaufhund. Hun raspunten zijn identiek, op de schofthoogte(30-38cm)na.

Een Laufhund is een jachthond met een bijzonder goed ontwikkelde reukzin en jachtpassie. Hetgeen inhoudt dat bij eventuele wandelingen in het”veld”de hond meestal aangelijnd en in de gaten dient te worden gehouden.

De Laufhund is een goede jager en word gebruikt bij de jacht op haas, ree de vos en soms bij de jacht op het wilde zwijn. Hij jaagt daarbij zelfstandig en laat tijdens het volgen van het spoor zijn typische dubbeltonige roep horen (het laut). Hij is in staat om het grote zekerheid in zwaar terrein te zoeken en het wild op te sporen.