Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

De Teckel

De geschiedenis van de Teckel (Dashond). De Teckel vindt zijn oorsprong in Duitsland, De Teckel is bekend sinds de middenleeuwen. Uit brakken werden lopende honden gefokt die speciaal voor de jacht onder de grond geschikt waren. Uit deze kortbenig honden, werd de Teckel gekristalliseerd.Die bekend staat als een der meest veelzijdige jacht-

gebruikshonden- rassen. De Teckel wordt momenteel nog steeds voor de jacht gebruikt,zowel ondergronds als bovengronds.Hij laat uitstekende prestaties zien bovengronds bij het luid op spoor jagen,het opstoten van het wild en het zweetwerk.

De rasstandaard.
De Dashond is gefokt uit 3 groottes (Dashond,dwergdashond,kaninchendashond en 3 haar variëteiten (korthaar,ruwhaar,langhaar).

Gedrag en karakter.
Vriendelijk van aard, noch angstig, noch agressief, met een evenwichtig temperament.

Een gepassioneerde, vasthoudende, flinke jachthond met een fijne neus.

Het is niet moeilijk met een Teckel om te gaan. Wanneer u hem juist opvoedt gehoorzaamt hij.
Of u voedt hem niet op, dan moet u hem gehoorzamen.De Teckel is een eigenwijze hond. Ze zijn ook heel goed in staat de basisbeginselen van de gehoorzaam­heid te leren.
De meeste teckels staan veel toe van jonge kinderen -prikken in de oogjes, trekken aan de oren- zonder gegrauw of gegrom.Het is aan de ouders om te voorkomen dat een hond speelgoed wordt voor een kind!

Grootte en gewicht

Standaard Dashond
Borstomvang boven de 35 cm.Bovengrens gewicht ongeveer 9.0 kg.

Dwergdashond
Heeft een borstomvang van 30 tot 35 cm,op een leeftijd van tenminste 15 maanden gemeten.

Kaninchendashond.
Heeft een borstomvang tot 30 cm,op een leeftijd van tenminste 15 maanden gemeten.

Onderhoud vacht
Een dagelijks borstel – kambeurt is voldoende. De meeste teckels staan De ruwhaardashond moet tweemaal per jaar getrimd worden.

Kleur beharing
Zwart bruin ( Black and Tan) rood,wildzwijn,getijgerd,chocoladekleur.
Witte vlekken op voorborst mag,maar zijn niet gezien.

Beweging
Een dagelijkse wandeling wordt ze zeer opprijs gesteld. Er zijn Teckels die graag mogen zwemmen, en ze gaan graag mee op de fiets in de mand. Oppassen in bossen.Want het zijn jachthonden. a