Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Poedel

In Europa kennen we 4 varieteiten en 5 kleuren n.l… zwart ,wit ,grijs, abricoos ,en bruin, ook is er een harlekijn kleur die is zwart/ wit…/bruin wit…..grijs/ wit…. abricoos/wit….doch dit is erg zeldzaam en is in Nederland een niet erkende kleur,Doch in Duitsland is het wel een geaccepteerde kleur en je mag er dan ook gewoon mee naar de show.

De dwergpoedels en toytjes zijn daar zo langzamerhand een gewoon straatbeeld aan het worden. Doch de grote poedel is nog echt een zeldzaamheid in de harlekijn kleur

A.. ..De kleinste van de 4 de Toypoedel.

deze wordt tussen de 25 tot 28 cm groot en is een klein maar pittig poedeltje die in alle onderdelen toch op een poedel moet lijken,helaas komen bij de toys nogal eens knie problemen voor,ook als ze heel erg klein zijn(onder de 25 cm)kunnen ze z.g appelhoofdjes krijgen , dit is een groot rond hoofd met grote ogen.

ook bij de hele kleine toytjes kunnen hun fontanelletjes niet helemaal gesloten zijn. Verder zijn het toch echte honden waar je rustig uren mee kan wandelen. Voor kleinbehuisde mensen een ideale hond..

B ….De dwergpoedel,deze wordt tussen de 28 en 35 cm groot.

ook bij deze varieteit zijn knieen soms een probleem(patella luxatie) en kunnen ze last hebben van P.R.A… (nachtblindheid).

Doch gekocht bij een goede fokker die zijn ouderdieren laat testen op deze erfelijke afwijkingen is de kans klein dat de hond het wel aan zijn pups doorgeeft. Het is een levendige hond die speels blijft tot op zeer hoge leeftijd, en altijd in is voor een spelletje.

C… De middenslag poedel… deze wordt tussen de 35 en 45 cm groot, en moet een verkleinde kopie zijn van de grote poedel. ook hier vereist de poedelclub dat fokteven en dekreuen getest worden op Knieen en ogen.

Het is een stoere hond die erg aan zijn baas hangt en eenmaal goed opgevoed een vriend voor het leven is.

D… De grote poedel… deze worden tussen de 45 en 65 cm…deze poedel is net zoals de andere grote honden gevoellig voor hd en de club eist dan ook een hd test ,ook de ogen moeten worden getest als je ermee wilt gaan fokken. De grote poedel is de clown onder de poedels ,als ze uitgaan springen ze vaak boven je uit.

Het is een hond die veel beweging nodig heeft maar eenmaal thuis is het de rust zelve. De grote poedel is 1 van de meest multifunctionele honden die er zijn…(blind geleide hond soho hond lawine hond).