Keeshond

Geschiedenis:
De keeshond is een type hond dat vanaf 400 voor Christus op verschillende plaatsen in Europa voorkwam. Ze werden gebruikt als bewaker voor huis en hof . Er zijn archeologische vondsten (uit het stenen tijdperk) van honden skeletten gevonden. Het zijn skeletten van keesachtige honden van middelgrote afmetingen. Op een Griekse waterkan en vaasstaan witte keeshonden afgebeeld, maar ook op een oude Romeinse munt. In 1450 gaf een graaf verbod op zijn personeel om het scheldwoord “spitzhundt” te gebruiken. In Pompei vond men een mozaiek met een keeshond op staan. In 1800 geschreven Cynografica Brittanica geeft een nauwkeurige rasbeschrijving weer.

Oorspronkelijke taak :
Ideale waakhond , moedig maar niet agressief. Aangename gezeldschapshond die in het algemeen niet moeilijk op te voeden is.
vacht :
Bovenvacht lang en opstaand . Fluwelig op gezicht , oren , voorkant van de benen en de voeten. Ondervacht kort en dik.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Verzorging :
Regelmatig goed borstelen. Zeker 1 a 2 keer per week . Bij het verharen meerdere keren borstelen. Vraag steeds aan de fokker uitleg over hoe de hond te borstelen en je bespaart jezelf heel veel extra werk en problemen. Nooit de vacht knippen of scheren.

Karakter :
Vrolijk en vriendelijk , wat eigenwijs ,zeer nieuwsgierig. Bijzonder gehecht aan zijn eigen mensen , oplettend en leergierig . Zeer waakzaam en bij onraad snel geneigd tot blaffen, niet bang of agressief. Hij is heel kind vriendelijk en speelt heel graag
Staat heel graag in de belangstelling en volgt zijn mensen overal. Voormits de keeshond geen jachtinstinct heeft is deze ook niet geneigd om weg te lopen.Je kan hem ook alles leren. Cursus gehoorzaamheid , cani crosse , enz . Voor zijn baasje doet deze hond bijna alles , zolang de baas goed is voor hem.
gemiddelde levensverwachting :
tussen de 11 en 15 jaar. Gewicht : ongeveer 22 kg (hangt van de grote van de hond af )

Tijd voor een nieuwe werpstok?
Banner bol.com werpstok Check de prijs

Land van oorsprong:
Duitsland

gebruik:
waakhond en gezelschaphond

FCI classificatie:
keesachtige, oertypen

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Geschiedenis:
Er zijn archeologische vondsten (uit het stenen tijdperk) van honden skeletten gevonden. Het zijn skeletten van keesachtige honden van middelgrote afmetingen.

Op een Griekse waterkan en vaasstaan witte keeshonden afgebeeld, maar ook op een oude Romeinse munt. In1450 gaf een graaf verbod op zijn personeel om het scheldwoord “spitzhundt” te gebruiken.

In Pompei vond men een mozaiek met daar een keeshond op staand. In 1800 geschreven Cynografica Brittanica geeft een nauwkeurige rasbeschrijving weer.
Verschillende varieteiten:

Wolfsgrijze keeshond:

kleuren:
wolfsgrijs
lengte:
46 kan 4 cm meer of minder zijn
grote kees:

kleuren:
zwart, bruin, wit
lengte:
46 kan 4 cm groter of kleiner zijn
Middenslag kees:

Tijd voor een nieuwe werpstok?
Banner bol.com werpstok Check de prijs

kleuren:
wolfsgrijs, zwart, bruin, wit, oranje en anderskleurige
lengte:
34 kan 4cm groter of kleiner zijn
Kleine kees:
kleuren:
(zie middenslag kees) lengte:26 kan 3 cm groter of kleiner zijn
dwerg kees:

kleuren:
(zie middenslag en kleine kees)
lengte:
20 kan 2 cm groter of kleiner zijn
Gedrag en /of karakter:
De keeshond staat graag in de belangstelling.Hij volgt zijn baasjes altijd en overal.Hij is niet geneigd om weg te lopen. Het is een actieve hond, hij is vrolijk vriendelijk, eigenwijs en nieuwsgierig.Hij is oplettend, leergierig waakzaam levendig, niet bang of agresief.Hij is heel kindvriendelijk en speelt heel graag.

Neem bij (een vermoeden van) medische problemen bij jouw hond altijd contact op met de dierenarts.
Hondenplaza bestaat sinds 2002 en sommige artikelen zijn al wat ouder. We werken altijd aan het updaten van de inhoud. Zie je een fout of wil je feedback met ons delen? Laat het ons weten!