Drentsche Patrijshond

De Drentsche Patrijshond, ook wel in de volksmond “Drent” genoemd, is een hond die als “staande jachthond” bekend staat . De hond blijft stokstijf staan voor het wild, het zgn. “voorstaan” als hij / zij dit tot zeer nabij genaderd heeft . De Drent is een hond die zijn neus gebruikt en niet op “het zicht” jaagt . Het is een uitstekende jachthond , een zgn. apporteur . De Drent is een veelzijdig ras, vroeger gebruikt als trekdier

voor de melkkar in vooral Drenthe, het is een goede waakhond en ongedierte-bestrijder.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Maar vooral is het een grote kindervriend. Het ras staat bekend om zijn trouw en het vermogen om veel te accepteren van kinderen .

Kortom , een ideale gezinshond met het vermogen tot jagen . En … het is een plaatje om te zien !!!

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Echter , niet elke Drent zal even gemakkelijk in de opvoeding zijn , het zijn zeker geen “doetjes” en dit behoort ook niet zo te zijn. Helaas gebeurt het maar al te veel dat er tegenwoordig Drenten zijn die angstig of zeer terughoudend zijn , wat kan leiden tot agressief en angstig gedrag en dit is een absolute fout .
Wie overweegt een Drent te kopen , moet een aantal zaken goed overdacht hebben. Heeft men genoeg tijd om de hond voldoende beweging te kunnen bieden ?!
En dit elke dag ?! Het is nl. niet voldoende om de hond elke dag aan de riem uit te laten, dan doet u de hond hevig tekort . En dat vertaald zich na enige tijd in onhandelbaarheid en opstandigheid van de hond . Elke dag geruime tijd lekker laten ravotten is een genot voor de hond en voor u . Immers, wat is er nou mooier dan een hond te zien die volop geniet en jolig is ?! Bent u sportief , humoristisch en heeft u voldoende tijd , houdt u van gezelligheid en waardeert u een hond die niet slaafs is en die tevens waakzaam is, dan bent u wellicht degene die bij dit ras thuis hoort. Voor de jager een uitstekende partner die voor hem werken wil en een goede vriend is , voor de liefhebber een hond om van te genieten in veld en rondom huis .

Geschikt om diverse activiteiten mee te gaan doen , waaronder jacht / jacht-trainingen / fly-ball / gehoorzaamheids-cursussen / en zelfs al het zgn. doggy-dancing !!
Het ras heeft weinig onderhoud nodig v.w.b. de vacht , hij duikt in een sloot en komt er zwart weer uit , echter, na enige tijd zal hij na gedroogd te zijn weer als wit tevoorschijn komen . Met andere woorden … een zelfreinigende vacht als het ware ! De Drent is een makkelijk lerende hond , die echter absoluut niet onder druk gezet kan worden ( het zgn. Par – Force trainen) om tot resultaten te komen !!! Dit werkt averechts , beter is het om via rustige en geduldige training te werk te gaan en u zult zien dat de hond alles voor u wil doen . Een cursus volgen is een goede zaak . Echter , het kost u natuurlijk wel enige inspanning en tijd , maar dat maakt voor de echte liefhebber toch niets uit ?

Wilt u een pup ?? Gaat u dan de weg die de meest veilige is en informeert u bij de rasvereniging eens naar de mogelijkheden of bel een goede fokker om te vragen of u eens langs kunt komen ( een goede fokker is altijd lid van de rasvereniging! ) .

Het zal niet altijd direkt kunnen , maar een afspraak is gauw gemaakt of niet soms ?! Informeer eens op meerdere !! shows bij hondenbezitters over het ras , over een goed adres en kijk eens naar de verschillen in gedrag en type en wellicht dat u dan wat meer kijk krijgt op wat u aanstaat . Let vooral op het gedrag van de moederhond als u gaat kijken naar een pup , naar de entourage waarin de dieren verblijven, de hygiëne, is er voldoende ruimte etc.
U ziet … genoeg te doen , maar u moet beseffen dat u een hond koopt voor toch wel meer dan 10 jaar als het goed gaat .

En last , but not least …….. Eens een Drent , altijd een Drent !!!!!!!