Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Labradoodle

LabradoodleDe Labradoodle is ontwikkeld om hulpbehoevende mensen die ook allergisch waren toch een geleidehond aan te kunnen bieden. In de jaren 80 werd er een serieus fokprogramma gestart om de Labrador en de Poedel te kruisen. De nieuw ontstane hond kreeg de naam Labradoodle. Rutland Manor Labradoodles en Tegan Park Labradoodles waren de eerste fokkers van deze hond.

Er bestaat veel onduidelijkheid over het juiste gebruik van de naam Labradoodle. Een Labradoodle is een kruising tussen een Poedel en een Labrador, deze mix wordt ook wel eerste kruising of F1 genoemd.

LabradoodleEen Australian Labradoodle is de Labradoodle zoals wij hebben en deze kwam tot stand doordat er verschillende andere rassen doorheen gemengd zijn. ( de zgn infusions) Dit is heel zorgvuldig en weloverwogen gedaan om bepaalde eigenschappen en kenmerken eruit te fokken of juist er in te brengen. Het is de hond zoals de grondlegsters Rutland Manor en Tegan Park voor ogen hadden en waaraan 21 jaar hard is gewerkt. Dit is de hond die behalve zijn schitterende uiterlijk en lieve karakter ook nog eens een 98% allergie vrije en niet verharende vacht heeft.

Fokgeschiedenis Labradoodle

De Labradoodle is een gefokt kruisingsproduct waarbij aanvankelijk werd uitgegaan van kruisingen tussen de Labrador retriever en de Franse poedel. De hond wordt door de overkoepelende organisatie FCI niet als ras erkend. De oorspronkelijke bedoeling was om een hond te fokken die geschikt zou zijn als blindengeleidehond en gezelschapshond maar geen of weinig allergische reacties op zou roepen bij de eigenaren doordat het dier minder zou verharen.

LabradoodleDe Labradoodle is aanvankelijk ontstaan uit kruisingen tussen poedels en labradors, ondernomen door mensen die honden wilden met een geschikt karakter om als geleidehond te fungeren en die tevens minder allergische reacties zouden oproepen. De aanvankelijke kruisingen vielen wisselend uit. De doelstelling was om de trainbaarheid en de zachtaardigheid van de Labrador te combineren met de niet verharende vacht van de poedel. In latere fokpogingen werd niet enkel meer op een gewenst karakter geselecteerd, maar ook werden haren en speeksel onderzocht op allergieverwekkende bestanddelen zodat er gerichter gefokt kon worden. De naam Labradoodle werd als combinatiebegrip ingevoerd en meerdere fokkers in Australië, en tegenwoordig ook in andere landen, houden zich nu bezig met het fokken van deze hond.
Uiterlijk Labradoodle

De hond is middelgroot tot groot en houdt qua uiterlijk het midden tussen de gebruikte oorspronkelijke twee rassen. Hij komt voor in verschillende kleurvariëteiten als zilverkleurig, wit, rood, zwart, goudkleurig en bruin. Labradoodles kunnen zeer verschillende afmetingen hebben. Een volwassen dier is normaal tussen de 33 en de 66 centimeter hoog.