Italiaanse windhond

Het Italiaans windhondje is een hondenras dat afkomstig is uit Italië. Het is een jachthond (zichtjager), die onder meer gebruikt wordt bij de jacht op konijnen. Daarnaast is het ras in gebruik als gezelschapshond.

fayza en faroHet Italiaanse windhondje is het kleinste windhondje en is verwant aan de Whippet en de Greyhound. Het is een zeer oud ras waarvan de geschiedenis bijna 2000 jaar terug gaat. er zijn gemummificeerde exemplaren aangetroffen in de graven van Farao’s. Hoewel deze honden ongeveer 2000 jaar geleden in het Middellandse Zeegebied aanwezig waren, werden ze pas in de 17de eeuw populair in Italië.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

De door opwinding beverige miniatuur Greyhound is een levendige, dynamische, standvastige, lenige hond, ondanks zijn vaak wat tengere en fragiele voorkomen. Hij jaagt graag op klein wild (zoals konijn en haas). Hij is aanhankelijk, gevoelig, erg aanhalerig, vrolijk, speels, kortom een charmant gezelschap. hij is stil en gereserveerd en terughoudend tegenover vreemden.

voorkomen
Het Italiaanse windhondje is een Miniatuur van de Greyhound en Sloughi, die zich lenig en licht beweegt. Vierkante bouw met elegante belijning en haast overdreven verfijning en adellijkheid.

Schofthoogte
reuen en teven 32 – 38 cm

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Gewicht
3,5 – 5 kg

Vacht
De huid is dun, de beharing kort en fijn. De Italiaanse Windhond is eenkleurig: van zwart, leigrijs tot isabelkleurig. Wit aan de borst en voeten is toegestaan.

Gebruik
zichtjager op konijnen, gezelschapshond

Gezondheid
Hoewel volwassen Italiaanse Windhonden sterke honden zijn en een hoge leeftijd kunnen bereiken, kunnen jonge dieren in hun omstuimigheid soms een been breken. Incidenteel komen epilepsie en erfelijke oogafwijkingen voor.

Aard
Kwiek, vlot, vrolijk, volgzaam, zachtaardig, aanhankelijk en intelligent. Vereist een benadering met zachte hand, anders trekt hij zich ‘uit de relatie terug’. Ondeugend, met humor. Niet geschikt voor kleine kinderen.

Bijzonderheden
Af en toe verzorgen met een zachte borstel of opwrijven met een zeemleren lap. Gebit regelmatig controleren op tandsteen.

Hondenplaza bestaat sinds 2002 en sommige artikelen zijn al wat ouder. We werken altijd aan het updaten van de inhoud. Zie je een fout of wil je feedback met ons delen? Laat het ons weten!