Engelse Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire Bull Terrier is ontstaan door kruisingen van de bulldog met de terrier en voorvader van de witten en de gekleurde bullterrier . Hij werd aanvankelijk gefokt als kampvechter tegen stieren en beren . Toen dit verboden werd, liet men nog geruime tijd de honden in het geheim tegen elkaar vechten , voor zo’n gevecht werden de honden opgefokt door de eigenaars om betere prestaties te krijgen tijdens het vechten .

Nu is het een echte gezinshond die lief is voor kinderen is gehoorzaam en moedig is , intelligent -vasthoudend -omstuimig en heeft een zeer groot uithoudings vermogen en heeft ook nog eens gevoel voor humor De staffordshire bullterrier leerd relatief snel maar kan soms ook heel erg eigenwijs zijn , leer hem daarom al vroeg bij touwtrek spelletjes dat hij los moet laten als u het genoeg vind . Blijf in alle gevallen consequent maar wel liefdevol naar de hond .

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Socialiseer de hond al op jonge leeftijd met andere huisdieren na maten de hond ouder word zal hij geen prijs meer stellen op gezelschap van andere dieren en in het ergste geval zal hij dit ook laten merken . Ook deze hond kan goed met kinderen over weg hij kan wel tegen een stootje . Wanneer deze hond voldoende beweging krijg zal hij in huis erg rustig zijn , ze zijn erg dol op balspelletjes en ravotten en apporteren graag .
De vacht van de engelse staf is kort en ligt glad op de huid . De kleuren kunnen verschillen in zwart , rood , reekleurig , wit of blauw zijn al of niet gestroomd of al of niet met wit . De grootte van de hond ligt tussen de 35 en 41 cm .
Zijn aard :
Lief voor kinderen, gehoorzaam, moedig, aanhankelijk, gevoel voor humor, intelligent, vasthoudend, groot uithoudingsvermogen en omstuimig .

Rasstandaard Staffordshire Bull Terrier

Algemene Verschijning
De Engelse Staffordshire Bull Terrier is een kortharige hond, goed in balans met de goede proporties. Voor zijn grootte bezit hij grote kracht, hij is gespierd, snel en behendig.

Kenmerken: Van oudsher onbedwingbaar moedig en vasthoudend. Zeer intelligent en aanhankelijk, vooral met kinderen.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Temperament:
Moedig, onbevreesd en volstrekt betrouwbaar. Hoofd en schedel Kort en diep met brede schedel, Zeer geprononceerde kaakspieren, duidelijke stop, kort muil en zwarte neus.

Ogen:
Bij voorkeur donker, maar zij mogen in een zekere mate harmoniseren met de vachtkleur. Zij zijn rond, van middelmatige grootte en zo ingeplant dat de hond recht voor zich uit kijkt. De oogleden zijn donker.
Oren:
Rozenoren of halfstaande oren, niet te groot of te zwaar. Geheel hangende of staande oren zijn hoogst ongewenst.
Mond: Lippen zijn aangesloten, goed belijnd en volgen de kaaklijn. Krachtige kaken. Tanden stevig ontwikkeld in een volmaakt schaargebit, regelmatig en compleet, dat wil zeggen de snijtanden van de onderkaak moeten aansluiten tegen de snijtanden van de bovenkaak. De tanden zijn ten opzichte van de kaak loodrecht ingeplant.
Nek:
Gespierd, eerder kort, zuiver afgelijnd en geleidelijk naar de schouder verbredend.
Voorhand:
Benen zijn recht, goede beenstructuur, redelijk uit elkaar geplaatst; zij vertonen ter hoogte van de polsen geen enkele zwakte, terwijl de voeten toch wat naar buiten draaien. De schouders zijn correct geplaatst zonder losheid in de ellebogen.

Lichaam:
Kort gekoppeld. Rechte ruglijn. Breed front. De diepe borst loopt af naar het borstbeen toe, de ribben zijn goed gewelfd. Het gespierde lichaam is duidelijk afgetekend.
Achterhand:
Goed gespierd. De sprongen zijn laag geplaatst en de knieën goed gehoekt. Vanaf de achterzijde gezien staan de benen evenwijdig.
Voeten:
Goede voetkussens. Sterk en middelmatig van grootte. Zwarte nagels bij éénkleurige honden.

Staart:
Van middelmatige lengte, laag aangezet. Versmallend naar de punt en laag gedragen. Vrij, krachtig en behendig met economische beweging. De ledematen bewegen evenwijdig, zowel van voren als van achteren gezien.
Vacht:
Glad, kort, goed aangesloten op de huid.

Kleur:
Rood, reekleurig, wit, zwart of blauw of één van deze kleuren met wit. Iedere schakering van gestroomd met of zonder wit. Zwart met rode brand (black and tan) en leverkleurig (chocoladebruin) zijn hoogst ongewenst.

Afmetingen:
Gewicht reuen van 12.7 t/m 17.3 kg. Teven van 10,9 – 15,4 kg. Gewenste schofthoogte 35,6 – 40,6 cm. De hoogten in verhouding tot de gewichten. Elke afwijking van voornoemde punten moet als fout worden beschouwd. De beoordeling moet geschieden in de juiste verhouding tot de ernst van de fout.