Groenlandhond

Andere naam: Gronlandshund

Groenlandhond

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Andere naam: Gronlandshund

Groenlandse hondOorsprong: Groenland

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

De Groenlandse hond is een hondenras, behorend tot de Scandinavische type keeshonden van het oertype. Het land van herkomst is Groenland, (Scandinavië). Hij is een echte werkhond en wordt gebruikt als sledehond.

De Engelse naam – Eskimo Dog – is een betere benaming omdat er bij alle Eskimovolken uit het gebied tussen Groenland in het westen en de Mackenzierivier in het oosten verschillende soorten Groenlandse Honden voorkomen.

De Groenlandse hond wordt voornamelijk gebruikt als trekhond. Inde winter wordt hij gevoed, chter niet meer dan strikt noodzakelijk is, in de zomer dient hij zijn eigen kostje te regelen.. Door dit harde leven kunnen alleen de sterkste dieren overleven en zich vermeerderen. De veredeling van het ras die wij nu als Groenlandse Hond kennen, heeft hoofdzakelijk in Noorwegen en de Verenigde Staten plaatsgevonden.

De Groenlandse Hond is een zelfstandige hond, robuust en vitaal.

Karakter
De Groenlandse hond is een evenwichtige, zelfstandige hond, die ook dominant en eigenzinnig is, met een groot uithoudingsvermogen. Niet geschikt in een gezin, hij kan niet tegen alleen zijn en huilt dan voortdurend.