Eurasiër

EurasiërOorsprong Duitsland

De  is een hondenras, welke ontstaan is uit een kruising tussen de Wolfsspits en de Chow-Chow. Toen (1960) kreeg het ras eerst de naam "Wolf-Chow". Later kwam hier ook de Samojeed bij, en het ras is sinds 1973 als "Eurasiër" erkend door de VDH/FCI in Duitsland.

De Eurasiër kan beschouwd worden als een familiehond. De hond is graag bij zijn roedel, is waakzaam en blaft over het algemeen alleen indien noodzakelijk. Wel is de hond vrij eigenzinnig, soms eenkennig maar over het algemeen goed met kinderen.


Uiterlijke verschijning
De Eurasiër is een middelgrote hond. Ze hebben een spitse neus, spitse oren, een langharige zacht-aanvoelende vacht en een krulstaart. Eurasiërs komen voor in veel verschillende kleuren : roodachtig, wolfsgrijs of zwart, maar vaak hebben de honden meerdere kleuren tegelijk. Geheel wit komt niet veel voor. Dit komt mede doordat er niet gefokt mag worden met geheel witte Eurasiërs.

De vacht van de hond heeft ogenschijnlijk veel aandacht nodig, maar niets is minder waar. De Eurasiër hoeft niet naar een trimmer. Regelmatige borstelbeurten (vooral tijdens ruiperioden) en af en toe een wasbeurt is voldoende qua vachtverzorging.

geslacht schofthoogte gewicht
reu 52 – 60 cm. 23 – 32 kg.
teef 48 – 56 cm. 18 – 26 k

GNU Free Documentation License.


Meer op Hondenplaza.nl over: Eurasier