Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Engelse Foxhound

foxhoundDe Foxhound is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het ras wordt ook wel English foxhound genoemd ter onderscheiding van de verwante American foxhound. Het is een speurhond die vooral gebruikt voor de vossenjacht. Een volwassen dier is ongeveer 61 centimeter hoog.

De Foxhound, zoals de Engelse Foxhound kortweg wordt genoemd, is aan diverse andere brakken of ‘Hounds’ verwant. Zijn afstamming deelt hij onder andere met de Harriër en de Welsh Foxhound; vroeger bestonden er allerlei plaatselijke slagen van deze hond in heel Ierland en Engeland ook is hij verwant aan de grotere Franse Lopende Honden.

Rasbeschrijving
De Foxhound is een rijzige, sterke en beweeglijke hond. Ook de originele rasbeschrijving is tamelijk eenvoudig en beschrijft hoofdzakelijk die details die uit functioneel oogpunt van belang zijn.

Hoofd: de schedel moet breed zijn.

Hals: lang, maar niet dik.

Lichaam: diepe borstkas met veel ruimte, goed ontwikkelde ribben. Brede rug, lange lendenpartij.

Ledematen: goed gehoekte voorhand, goed van spieren voorzien, krachtige botten. Sterke achterbenen, laag aangezette sprong. De benen zijn krachtig tot op de voeten. De lichaamsbouw moet snelheid en uithoudingsvermogen mogelijk maken.

Voeten: goed gesloten.

Staart: goed aangezet aan een sterke achterhand.

Vacht, kleur en schofthoogte: worden niet aangegeven. Normale schofthoogte is ca. 61 cm.