Boston terriër

Land van herkomst: Verenigde Staten

Boston terrierGeschiedenis
De Boston terriër is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten en is het nationale ras van de Verenigde Staten het ras vindt zijn oorsprong in Engeland, waar men al vroeg geinteresseerd was in het ophitsen van honden. Daartoe probeerde men veel verschillende raskruisingen, waarbij de Engelse Bulldog en de Franse buldog een van de ingredienten vormde.
Al gauw kreeg dit ras een veel minder agressief karakter en werd hij een geschikte gezelschapshond.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

De kruising van een Engelse Bulldog met de tegenwoordig uitgestorven Old English Terrier in het begin van de negentiende eeuw bleek gelukt te zijn en deze kruising vormde het begin van de voorvaderen van de Boston Terrier. Ook in de Verenigde Staten werd het ophitsen van honden populair, vooral in en rond de stad Boston. In 1865 werd een hond met bovengenoemde achtergrond geimporteerd en deze hond legde de basis voor het ras Boston Terrier.
Het ras werd in 1893 door de Amerikaanse Kennel Club erkend. Het is een moedig, levendig en uitbundig vrolijk ras. Zijn bijnaam is “zwart-satijnen heertje”.

Rasbeschrijving
De Boston Terrier is een compacte en geproportioneerd gebouwde hond, middelgroot, met een korte snuit, gladharig en kortstaartig.

Hoofd: vierkant, met een vlakke bovenschedel, vlakke wangen, recht voorhoofd en uitgesproken stop. De voorsnuit moet kort, vierkant, breed en diep zijn, de lengte iets minder dan de breedte en de diepte. De lengte mag niet meer bedragen dan een-derde van de lengte van de schedel. Zwarte neusspiegel, een duidelijke lijn tussen de neusgaten. Diepe, maar niet overhangende lippen, die het gebit goed bedekken.

Ogen: ver uit elkaar geplaatst, groot, rond, donker en met een vriendelijke, schrandere uitdrukking.

Oren: rechtopstaand, zo dicht mogelijk tegen de schedel geplaatst.

Gebit: licht ondervoorbijtend.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Hals: tamelijk lang, licht gebogen. Het hoofd wordt sierlijk door de hals gedragen.

Lichaam: compact zonder log te zijn, diepe en brede borstkas, goed gebogen ribben, korte lendenen, licht gerond bij de staartaanzet, licht opgetrokken buiklijn.

Ledematen: goed naar achteren gestelde schouders, de voorbenen niet te wijde uiteen geplaatst, recht en gespierd, korte en sterke middenvoorvoet. Goed gehoekte achterbenen, laaggeplaatste, evenwijdige sprongen. Sterke, gespierde dijen.

Voeten: rond, klein, compact, recht naar voren gericht.

Staart: laag aangezet, recht of schroefvormig, geen franje of ruwe beharing. Mag niet boven de ruglijn gedragen worden.

Gangwerk: stabiel, evenwijdig, sterk en ritmisch.

Vacht: kort, glad, glanzend en met een fijne struktuur.

Kleur: gestroomd met witte aftekeningen. Zwart met witte aftekeningen is toegestaan.

Gewicht: max. 11 kilo. Lichtgewicht onder 7 kilo. Middengewicht van 7-8,5 kilo.