Basset Bleu de Gascogne

De Basset Blue de Gascogne komt uit de uit provincie Gascogne wat ligt aan de zuidwestkust van Frankrijk de hond os van het klassieke Franse type en ze zijn, samen met de oude Franse Griffons, de hondetypen waarvan de meeste moderne Franse jachthonderassen afstammen.
De Basset Bleu de Gascogne is de laagbenige versie van de Grand Bleu de Gascogne en wordt door de jagers zeer gewaardeerd als een goede jachthond en een plezierige gezelschapshond. Hij jaagt vooral op klein wild. Het ras komt buiten het land van herkomst nauwelijks voor.

Rasbeschrijving

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

De Basset Bleu de Gascogne is een laagbenige, langgerekte en kortharige hond.

Hoofd: tamelijk langgerekt, smal en droog. Licht gewelfde schedel met een uitgesproken achterhoofdsknobbel. Lange en licht gebogen neusrug, zwarte neusspiegel en enigszins zware lippen.

Ogen: donkerbruin, met een vriendelijke en wat droevige uitdrukking.

Oren: aangezet onder de ooglijn, lang, fijn en gedraaid. Ze moeten tot voor de neusspiegel reiken.

Gebit: wordt niet aangegeven in de rasbeschrijving.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Hals: tamelijk lang, met een licht gewelfde nek en iets keelhuid.

Lichaam: goed ontwikkelde, diepe en lange borstkas met goed gewelfde ribben. Sterke rug, korte lendenpartij en diepe flanken.

Ledematen: normale hoeking van voor- en achterhand, rechte of licht naar buiten gedraaide voorbenen, gespierde dijen en sterke sprongen.

Voeten: ovaal, sterk en met veerkrachtige, zwarte voetzolen.

Staart: tamelijk lang.

Vacht: niet te fijn en dicht.

Kleur: zwarte vlekken op een witte ondergrond, hetgeen een leisteenblauwe indruk geeft. Een mantel kan voorkomen. Op het hoofd mag hij zwarte vlekken hebben die de oren bedekken. Tankleurige aftekening komt voor o.a. boven de ogen, op de wangen, op de binnenzijde van de oren en de ledematen.

Schofthoogte: 34-42 cm.