Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Barzoi

Land van herkomst: Rusland

barzoiGeschiedenis
De Barzoi, Alias Borzoi of Barsoi geschreven,(van het Russisch borzoj) is een oud Russisch hondenras. De Barzoi behoort tot de noordelijke windhondenrassen. De afstamming gaat terug tot de oude Russische windhond met toevoeging van Krim- en Bergwindhondenbloed.

Hij werd vooral gebruikt voor de drijfjacht op wolven, hazen en vossen. Het ras was door de Eerste Wereldoorlog en de Russsiche revolutie bijna uitgeroeid. In het laatste decennium van de vorige eeuw begon de hertogin van Newcastle in Engeland dit ras te fokken met behulp van honden uit de beroemde Perchino-kennel, die toebehoorde aan de groothertog Nicolai Nicolajevich in Rusland.

De Barzoi is een imponerende hond met fraaie belijning, die tegenwoordig vooral fungeert als toegewijde en plezierige gezelschapshond en overal ter wereld geliefd is.

Algemeen voorkomen
Een grote, harmonieuze, op snelheid gebouwde hond, goed gespierd en met een sierlijke belijning. Zijn hoofd is licht gewelfd, lang en smal.

Schofthoogte
reuen 70 – 82 cm of groter; teven 5 cm kleiner; Goede verhoudingen en evenwicht zijn belangrijker dan de precieze maat.

Gewicht
34 – 48 kg

Vacht
De rijke, golvende vacht mag alle kleuren hebben. Meestal heeft een Barzoi veel wit.

Gebruik
Zichtjager.

Gezondheid
Door zijn bouw heeft de Barzoi aanleg voor maagtorsie. Rust na de maaltijd kan erger voorkomen.

Aard
Een waardige hond, enigszins terughoudend. Als echte aristocraat houdt hij van rust en comfort; daarom is hij niet geschikt bij kleine kinderen. Door zijn jachtinstinct gaat de Barzoi buiten achter van alles aan; aan de lijn houden is veelal noodzakelijk, ook al omdat hij niet bijzonder gehoorzaam is.

Bijzonderheden
De lange, zijdeachtige vacht moet regelmatig geborsteld worden. Baden is af en toe gewenst.