Hypoallergene honden

Een hypoallergene hond kan een geweldige oplossing zijn voor hondenliefhebbers met een allergie. Bepaalde hondenrassen veroorzaken minder snel een allergie dan andere.

Ze verliezen weinig tot geen haar in vergelijking met andere honden. Maar een klein aantal van de allergische mensen zijn allergisch voor hondenspeeksel.

Nikolay Tchaouchev

Helaas zijn er nog geen rassen met hypoallergeen speeksel.

Mensen met een zware allergie kunnen vaak zelfs geen hypoallergene hond verdragen. Als je allergisch bent maar van honden houdt, probeer dan eens wat tijd door te brengen met een hypoallergene hond.

Zo weet je op voorhand zeker dat je geen allergische reactie zult krijgen.

Hypoallergene honden

De volgende hondenrassen wekken vaak geen allergieën op:

– Basenji
– Bedlingtonterriër
– Bichon frisé
– Chinese gekuifde naakthond
– Coton de Tuléar
– Havanezer
– Ierse waterspaniël
– Kerry Blue-terriër
– Maltezer
– Poedel
– Portugese waterhond
– Puli
– Schnauzer
– Shih Tzu
– Ierse softcoated wheaten terriër
– Mexicaanse naakthond
– Yorkshireterriër

Hybride honden en gemengde rassen

Hybride honden zijn het resultaat van gecontroleerd fokken. Rassen als labradoodles en goldendoodles zijn bijvoorbeeld kruisingen met poedels.

Honden die gemengd werden met bekende hypoallergene rassen veroorzaken vaak minder allergieën, maar het nadeel is dat je dit niet zeker kunt weten.

Ook hier geldt dat je best wat tijd doorbrengt met zo’n hond vooraleer er zelf een aan te schaffen.

Je allergie onder controle houden

Afhankelijk van hoe zwaar je allergie is, kan je nog altijd goed samenleven met een hond. De sleutel tot succes is de hoeveelheid haren in je huis proberen te beperken.

Stofzuig je tapijt regelmatig en was je gordijnen vaak. Gebruik een luchtzuiveraar. Praat eens met een arts over immunotherapie.

Neem bij (een vermoeden van) medische problemen bij jouw hond altijd contact op met de dierenarts.
Hondenplaza bestaat sinds 2002 en sommige artikelen zijn al wat ouder. We werken altijd aan het updaten van de inhoud. Zie je een fout of wil je feedback met ons delen? Laat het ons weten!