Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Hond uit het asiel

In Nederland zijn veel asielen. De meeste zitten vol met honden die een nieuwe baas zoeken.

Wanneer u graag een hond wilt, maar niet de tijd of de gelegenheid heeft om een puppy op te voeden en groot te brengen, dan is een hond uit het asiel misschien een uitkomst voor u.

Laten we eerst een wijdverspreid misverstand uit de weg ruimen.

“Honden uit een asiel staan vaak bekend als afdankertjes van anderen en zijn meestal probleemhonden.”

Met deze kwalificatie doet u de honden in het asiel en het asiel zelf echt te kort. Natuurlijk, er zitten honden in het asiel die niet voor iedereen geschikt zijn.

Ook wordt er om redenen van een probleem afstand gedaan van een hond en naar het asiel gebracht. Deze groep honden vormt echter een minderheid.

Er zijn veel legitieme redenen waardoor mensen zich genoodzaakt zien hun hond naar het asiel te brengen. Het gaat dan om leuke huishonden die om een bepaalde reden niet meer gehouden kunnen worden. Ook honden van ouderen die komen te overlijden belanden wel in het asiel.

Het klinkt misschien wat raar, maar we zijn eerder geneigd een tweedehands auto aan te schaffen dan een tweedehands hond uit het asiel te halen.

Wanneer u gaat kijken in een asiel bij u in de buurt dan zult u zien dat de vooroordelen die er lang niet altijd terecht zijn.

Een hond uit een asiel is zeker een zinvolle overweging. Natuurlijk zijn er nadelen. U heeft de hond niet als pup gekend en de achtergrond van de hond is niet altijd even duidelijk.

Ook wordt de reden van het afstand doen van de hond niet altijd eerlijk aan het asiel verteld.

Aan de andere kant, de medewerkers in het asiel zijn niet van gisteren. Zij kunnen goed beoordelen of een hond geschikt is voor herplaatsing. Ook kunnen zij inschatten of de hond een bijzondere begeleiding vraagt, of dat het een hond is die ook voor beginners geschikt is.

Daarbij, u kunt bijna altijd de hond terugbrengen wanneer het om een bepaalde reden toch niet klikt tussen u en de hond. Met een puppy die u koopt van een fokker kan dit niet.

Voordelen zijn er ook. Veel zelfs.

Wanneer u geen tijd of gelegenheid heeft een puppy op te voeden en groot te brengen dan is een hond uit een asiel een uitkomst.

Een ander groot voordeel is dat het karakter van de hond al gevormd is. Het gedrag en de ā€œeigenschappenā€ van de hond zijn hierdoor goed in te schatten. Hierdoor is het veel makkelijker dan met een pup om te zien of het karakter en de aard van de hond u aanspreekt.

Ook is de hond fysiek al verder ontwikkeld. Het uiterlijk en de afmetingen van de hond zijn daardoor geen verrassingen meer. Tot slot is er de zindelijkheid.

Een puppy zindelijk maken kost veel tijd en inzet. Een volgroeide hond is al zindelijk waardoor u die rompslomp niet meer heeft.

Wanneer u een hond overweegt en niet perse een puppy wilt of kunt hebben, gun uzelf en de honden dan eens een bezoekje aan een asiel.

U kunt zich ook via het internet oriƫnteren, want bijna alle asielen hebben hun honden ook op internet staan.