Warm land Ja/Nee | Vakanties met honden | Hondenforum

Avatar

Overweeg te registreren
gast

sp_LogInOut Inloggen sp_Registration Registreren

Registreren | Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Warm land Ja/Nee
22 mei 2010
14:48
Avatar
Juulles
Member
Members
Forumberichten: 6
Lid sinds:
20 mei 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo allemaal, ik had her en der gelezen dat een hoop mensen er op tegen zijn dat je een hond (of meer) meeneemt naar spanje/frankrijk/italie. Nou heb ik nog geen hond, hopelijk in de toekomst maar nu nog niet. Nou is het de wens van mijn vriend en mij om de hond wel gewoon mee te nemen op vakantie, gewoon een goede camping zoeken met een lekker meer of hondenstrand in de buurt....prima toch? Lijkt me alleen maar leuk voor je hond (en voor jezelf)!

Nou is het argument : Ja maar daar doe je een hond toch geen plezier mee? Met die warmte?
Hallllllllo:P Tis in spanje/frankrijk/italie beter de hachelen dan hier in NL denk ik, tis hier altijd benauwd en zeker als je je hond bij iemand achterlaat of een kennel, wie zegt dat die hond dan lekker in koele bossen enzo word uitgelaten?
Als je een huisje met airco heb dan kan jou hond toch overdag in het huisje blijven en in de koelere uurtjes ('s ochtends/'s middagslaat en 's avonds) uitgelaten worden?

Zie ik dit verkeerd of is het gewoon een meningsverschil?

Groetjes jessica

22 mei 2010
18:05
Avatar
Bullsclan
Member
Members
Forumberichten: 553
Lid sinds:
4 mei 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Wanneer je tijdens je vakantie in het buitenland goede voorzieningen treft voor je hond en idd rekening blijft houden met de warmte (o.a. airco in je auto) dan is het geen enkel probleem om je hond mee te nemen.

Maar ik kan wel de op/aanmerkingen van mensen hierin begrijpen.

Ik zie regelmatig in het buitenland honden tussen de koffers achterin een auto zitten (zonder airco), honden die overdag mee moeten naar het strand en daar in het hete zand onder een parasol moeten liggen omdat ze het water niet in kunnen etc. Hier doe je een hond zeker geen plezier mee.

22 mei 2010
20:16
Avatar
scoobydoo
Member
Members
Forumberichten: 11
Lid sinds:
17 mei 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

He Jessica,

Ik denk inderdaad dat de meningen hierover verschillen. Zoals met zoveel dingen. Wij hebben de hond altijd meegenomen op vakantie als dat enigszins mogelijk was. Wel in een auto met airco. Dat scheelt natuurlijk.

Op het strand namen we een strandtentje mee en maakten we een kuil in het zand, zodat het vochtige zand boven kwam en lekker koel was.
We namen ook veel water mee niet alleen om te drinken, maar ook om de hond koel te houden. Je hebt tegenwoordig ook fijne koelmatjes voor de hond. Die maak je nat en die blijven enkele uren koel door een soort gel die er in zit.

Als het erg warm was buiten zetten we de hond onder de douche voor vertrek, dan bleef hij buiten ook een beetje koel. Hij was zwart en langharig, dus hij kreeg het snel warm, maar met zijn natte haar bleef hij ook lang koel.

Verder moet je natuurlijk goed op de hond letten, geeft hij aan dat hij niet wil lopen, niet doen dus. Soms is het asfalt of het zand erg heet onder de pootjes, je hebt hier ook speciale hondenschoentjes voor.

En verder natuurlijk opletten met teken en goed inenten, maar dat weet je dierenarts wel als het zover is.

Als je echter de hele dag aan het strand wil liggen is het wellicht geen goed idee om hem mee te nemen.

Wij gingen altijd op de bonnefooi met vakantie. (nu niet meer, we hebben inmiddels 2 kinderen, dat is dan niet zo handig). Dat is ook nooit een probleem geweest, even zoeken en je hebt zo een appartementje gevonden waar de hond ook welkom is.

Leuk dat je al zover vooruit plant, veel succes met je Toller straks.

groetjes, Maureen

24 mei 2010
18:34
Avatar
Juulles
Member
Members
Forumberichten: 6
Lid sinds:
20 mei 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Bedankt voor de reacties!
Nou als wij op vakantie gaan, zijn we ook vaak in en om een huisje te vinden. We gaan dit jaar naar een camping in Italie, met airco in de caravan. Ik verbrand als een gek dus we zijn niet langer dan 3 uur tegelijk (hoogstens) op het strand of bij het zwembad te vinden. Daarnaast zou ik het best leuk vinden om in de koelere avond uren boswandelingetjes of dergelijke te maken, maar de hond zou overdag grotendeels met de ergste hitte lekker in het huisje kunnen blijven!
Groetjes (en ja ik denk altijd vooruit:P Denk dat dat ook heeeeel belangrijk is met een hond!)

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 194

Nu on-line:
33 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20760

Moderators: 0

Beheerders: 0

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 39

Onderwerpen: 11136

Berichten: 78865

Nieuwste leden:

Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563

Administratoren: