Help de honden in Spanje | Honden zoeken een baasje.. | Hondenforum

Avatar

Overweeg te registreren
gast

sp_LogInOut Inloggen sp_Registration Registreren

Registreren | Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Help de honden in Spanje
11 november 2008
17:28
Avatar
bianca_1984
Member
Members
Forumberichten: 33
Lid sinds:
26 maart 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Beste honden liefhebbers,

Hierbij wil ik een oproep doen voor een kennis van mij. Zij is zo'n 2 jaar geleden naar Spanje verhuisd om daar te helpen een hondenopvang op te zetten.

Inmiddels zit de opvang vol en zijn ze dringend op zoek naar adoptieouders en/of donaties. Honden die per ongeluk buiten de omheining komen worden vaak doodgeschoten door jagers. Helaas zijn er in Nederland ook genoeg honden in het asiel die een baasje zoeken. Maar ik ben bang dat ze het in Spanje toch wel iets moeilijker hebben.

Kijk voor de adoptiehonden en meer informatie op:

http://www.everyoneweb.com/elamigofiel

Alvast bedankt!

Groetjes,

Bianca

21 november 2008
21:18
Avatar
m88ike
Member
Members
Forumberichten: 30
Lid sinds:
14 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik zal misschien een spelbreker zijn, ik ben echt niet anti honden of dieren een betere toekomst geven al is dat in het buitenland, maar de organisaties die honden uit het buitenland halen schieten als paddenstoelen uit de grond.
Misschien lees ik er overheen, maar ik mis nogal wat informatie over adoptie van een hond/honden bij deze organisatie, erg jammer.
Wat ik mis op de website is ten eerste de andere kant van het adopteren van een hond uit het buitenland; ziektes zoals leishmania, Ehrlichia en hartworm, dat bijvoorbeeld leishmania een incubatietijd heeft van 7 jaar en niet tegen te enten is.
Ik mis voorlichting over gedragsproblemen die regelmatig voorkomen bij buitenlandse honden door eerdere ervaringen in hun leven.
Aangezien nogal veel mensen een hond nemen zonder daar goed bij na te denken; attendeer hen er op dat ook al zijn het volwassen honden de honden veelal geheel gesocialiseerd moeten worden.
Wat zijn de kosten van adoptie, hoe gaat het in z'n werk; hoe komt de hond naar nl, hoe word er gekeken naar een match, hoe ziet het contract eruit?
Is de hond eigendom van de stichting en vangt de stichting de hond op als er door onvoorziene omstandigheden de hond niet in de nieuwe woonsituatie blijkt te kunnen blijven?
Met alle respect ik vind het echt heel stoer van je vriendin dat ze dit allemaal doet voor de honden, maar ik vind wel dat een adoptant/koper weet waar hij/zij aan begint en de informatie is veel te sumier wat ik erg jammer vind.

26 december 2008
23:02
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
4 juni 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Er mag dan nog veel informatie op de website staan, maar pas dan toch ook maar op voor bedriegers hoor. Ik heb hier een hondje van Spanje en binnenkort zal ik mijn recht gaan verdedigen tegen de bedriegers waavan ik haar heb... Geld is makkelijk verdient met bedriegen en dat moet ik nog niet eens weten of het bedrag naar de honden gaat of niet. Ik ben al geleed op dit gebied...

6 januari 2009
20:10
Avatar
m88ike
Member
Members
Forumberichten: 30
Lid sinds:
14 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Dat is ook een van de redenen dat ik kritisch ben over dit soort organisaties.
Er zijn me teveel die niet het beste voor de honden willen, maar die het als een gelegenheid zien om geld te verdienen en dat vind ik een hele slechte zaak!
Daarom ook mijn punten over de website die TS aanbied, het is me allemaal te summier en te weinig informatie.
Ik wil niet zeggen dat deze organisatie niet deugt, dat weet ik niet, maar ik weet wel dat ik er nooit zal informeren naar een hond omdat ik vind dat er dan veel meer gedaan moet worden aan informatie en duidelijkheid.
Daarnaast geef ik dit soort organisaties vanwege de vele problemen nooit de voordeel van de twijfel, maar andersom

6 maart 2009
23:45
Avatar
mootje61
Member
Members
Forumberichten: 12
Lid sinds:
7 september 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Natuurlijk springen de organisaties in die landen als paddestoelen uit de grond, de nood is er zo hoog en hele generaties hondenbezitters zullen moeten worden bijgeschaafd worden tot algemene westerse/europese normen van hoe met een dier om te gaan.
Natuurlijk zijn er VEEL van die organisaties nodig, Nederland is een minilandje vergeleken met bijvoorbeeld Spanje, en kijk eens hoeveel asiels er al nodig zijn in ons "beschaafde" kikkerlandje.
Natuurlijk zullen er ook honden zijn met mankementen.....maar een duurgekochte raspup van een verantwoorde nederlandse kennel kan daar ook geen garantie voor geven dat dit niet bij een van hun honden gaat voorkomen. Waarom denk je dat er zoveel herplaatsers zijn? En hoeveel honden worden er niet geplaatst zonder al die verwachtte problemen en eigenaars van de honden met of zonder eigenaardigheden dolblij zijn met hun hond....zoals ik?
Natuurlijk zal een malafide handelaar best eens misbruik maken en een hond verkopen onder het mom van "zielig hondje uit Spanje".
En dit alles is erg triest.
Maar waarom moeten de honden in Spanje en andere landen daaronder nog meer lijden dan ze al doen?
Natuurlijk zijn er honden in Nederland die ook hulp nodig hebben, maar waarom moet je kiezen en kan deze hulpstromen niet naast elkaar bestaan?

Monique, mama van zoon, 6 katten (waarvan de enige raskat aangeboren gehandicapt is! ), 1 ACEhondje en diverse hemelhondjes en hemelpoezen afkomstig uit asiels, kennels en al dan niet met stamboom.
Vrijwilliger van ACE/SHIN
http://www.ace-charity.org/du/home.asp

GHANDI: " BE the change you want to see in the world."

7 maart 2009
09:21
Avatar
Cavvie
Member
Members
Forumberichten: 33
Lid sinds:
18 oktober 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Oké, ik loop nu waarschijnlijk het risico dat mensen mij niet aardig vinden na wat ik te zeggen heb. Maar dat zij zo.
Ik ben het met deze quote eens: [quote:3c7st22d]Wat ik mis op de website is ten eerste de andere kant van het adopteren van een hond uit het buitenland; ziektes zoals leishmania, Ehrlichia en hartworm, dat bijvoorbeeld leishmania een incubatietijd heeft van 7 jaar en niet tegen te enten is.
[/quote:3c7st22d]
Ik ben van mening dat die hondjes geholpen moeten worden, laat dat heel duidelijk zijn. Ik vind alleen dat je niet alles hierheen moet halen met alle risico's van dien. [Beeld niet gevonden] Als er een goede, betrouwbare organistie is die de honden daar wil helpen, doneer ik met liefde. [Beeld niet gevonden] Ik heb nu al zoveel verhalen gehoord van mensen die zo'n hond laten overkomen, handen vol geld aan dierenarten en gedragsbegeleiders kwijt zijn en dat vervolgens de hond na een jaar alsnog dood gaat. Daarbij denk ik dat je het probleem niet oplost als je die honden herheen haalt, maar het probleem verplaatst naar Nederland. Zou het niet beter zijn om daar een castratie programma op te zetten? Van donaties zoveel mogelijk loslopende honden opvangen en castreren. Ook voor honden die wel een baas hebben; gratis castreren. Op die manier kun je misschien het aantal honden op den duur verminderen daar en ter plekke het probleeem aanpakken. [Beeld niet gevonden]
Oké, brandt maar los...... <!-- sWink --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink" title="Wink" /><!-- sWink -->

7 maart 2009
12:11
Avatar
mootje61
Member
Members
Forumberichten: 12
Lid sinds:
7 september 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

ACE castreert alle dieren die daar binnenkomen. Er is een dierenarts in dienst die alle voorkomende medische handelingen uitvoert. Honden die ziek zijn worden eerst behandeld, vervolgens in de vrijwillgersopvang geplaatst om aan te sterken. Dit geldt ook voor honden die door mishandeling en dergelijke te schuw of bang zijn; zij worden eerst gesocialiseerd in de opvang voor ze ter adoptie worden aangeboden. Honden met Leismania worden alleen ter adoptie aangeboden met de uitdrukkelijke vermelding dat de hond daaraan leidt en als de hond stabiel is.

Ik denk dat voor alle opvang daar geldt dat er een hele tijd nodig is om de opvang te optimaliseren. Alle geld komt van vrijwilligers, alsmede ook de kennis en werkzaamheden. Dus heb je daardoor een periode dat bijvoorbeeld de website niet optimaal zal zijn en bijvoorbeeld informatie mist.

Ik ben eigenlijk wel blij met deze "discussie" omdat ik voor positive kritiek ben en het met jullie eens ben dat je ook je kritisch moet opstellen.

Wat betreft het probleem naar Nederland halen door hier honden te plaatsen denk ik het volgende.
De wereld wordt steeds kleiner omdat door communicatiemiddelen ( internet bijvoorbeeld) korte reistijden en politieke beslissingen ( open grenzen, europese wetgeving) verweggistan ineens dichtbij is en je dus ook niet meer de ogen kunt sluiten voor problemen elders.
Net zo goed als Nederland een budget heeft en uitgeeft aan de derde wereld om daar te helpen, terwijl in Nederland dit budget ook echt wel welkom zou zijn, denk ik dat dit toch goed is. We worden steeds meer wereldburger en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee.
Terug naar honden en de problemen daaromtrent ben ik dolblij dat we in Nederland inmiddels dierenasiels hebben die goed draaien, ook al is het jammer dat het toch zo noodzakelijk is om ze te hebben. Ze zijn overvol, dus ook daar blijft veel inzet nodig. Zo heb ik in het verleden ook dieren uit het asiel gehaald en ben daar ook wel vrijwilliger geweest en sluit absoluut niet uit dat ik dit weer ga doen.
Dat wil echter niet zeggen dat ik niks voor de buitenlandse honden wil doen. Alles staat daar nog in de kinderschoenen en is vergelijkbaar met onze situatie van pakweg 50 jaar geleden. En zelfs nu bestaat hier nog steeds de mening dat katten castreren niet nodig is omdat je kittens gewoon verzuipt en dat reuen niet gecastreert moeten worden omdat je dan hun sexleven wegneemt of omdat ze zo "zo lekker pittig" blijven.

Kortom: heb je kritiek laat dat dan vooral horen, ook bij de hulporganistaties, het liefst vergezeld met de oplossing. Het zal zeker gewaardeerd worden!

Monique

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 194

Nu on-line:
33 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20760

Moderators: 0

Beheerders: 0

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 39

Onderwerpen: 11136

Berichten: 78865

Nieuwste leden:

Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563

Administratoren: