Rara wat is dit voor ras! | Hoeveel rassen ken jij? | Hondenforum

Avatar

Overweeg te registreren
gast

sp_LogInOut Inloggen sp_Registration Registreren

Registreren | Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Rara wat is dit voor ras!
20 juni 2003
13:46
Avatar
angel
Lid
Members
Forumberichten: 1494
Lid sinds:
23 maart 2003
sp_UserOfflineSmall Offline

wie raad wat voor ras dit is [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden]
[img:32y3ap9y]http://www.kyno.nl/pupnet/gfx/foto/14282.jpg[/img:32y3ap9y]

-->
20 juni 2003
20:42
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
4 juni 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

[Beeld niet gevonden] ik weet het ik weet het de naam ligt op het puntje van mijn tong maar het wil er niet uit komen stom he ? .

-->
21 juni 2003
07:20
Avatar
angel
Lid
Members
Forumberichten: 1494
Lid sinds:
23 maart 2003
sp_UserOfflineSmall Offline

Nou,nou,nou [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden] <!-- sWink --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink" title="Wink" /><!-- sWink -->

Ennnnnn..................

-->

jaaaa.....bijna goed............. <!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh --> <!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh -->

21 juni 2003
07:32
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
4 juni 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

een rhodesian ridgeback ? [Beeld niet gevonden]

-->
21 juni 2003
07:55
Avatar
angel
Lid
Members
Forumberichten: 1494
Lid sinds:
23 maart 2003
sp_UserOfflineSmall Offline

hmmmm.............nee.....helaas....
Ik zal eens kijken of ik een foto van een volwassen .............kan vinden <!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh -->

-->
21 juni 2003
08:07
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
4 juni 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

<!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh --> is het een jachthond?

-->
21 juni 2003
08:07
Avatar
angel
Lid
Members
Forumberichten: 1494
Lid sinds:
23 maart 2003
sp_UserOfflineSmall Offline

Hier komt `tie dan

-->

Een volwassen............... [Beeld niet gevonden]
[img:3m586e1v]http://www.vizslaclub.com/photos/images/j.gif[/img:3m586e1v]

21 juni 2003
16:55
Avatar
angel
Lid
Members
Forumberichten: 1494
Lid sinds:
23 maart 2003
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja,als het goed is valt hij onder de jachthonden [Beeld niet gevonden]

-->
21 juni 2003
20:24
Avatar
Martijn Staal
Gast
Guests

euh..... Een Vizla ? <!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh -->

-->
22 juni 2003
07:00
Avatar
angel
Lid
Members
Forumberichten: 1494
Lid sinds:
23 maart 2003
sp_UserOfflineSmall Offline

[Beeld niet gevonden] kl-) Helemaal goed [Beeld niet gevonden]
Vizsla
Hier een stukje over de vizsla
HISTORIE

De Magyar Vizsla , zoals hij officieel heet is een middelgrote, elegant gebouwde , goudkleurige , kortharige staande jachthond , in zijn bouw weerspiegeling de harmonie van elegantie en kracht. Zijn oorsprongsland is Hongarije. Hoewel meerdere theorien over het ontstaan van het ras bestaan! kenners menen dat de “Pannonische theorie “ hierover het meest waarschijnlijk is. Volgens deze bestonden de voorouders van de Vizsla al in de romeinse tijd: de pannonische (Pannonia was de romeinse naam van Hongarije) hond , een “gele pointer type hond “,meest geschikt voor de toenmalige vereisten voor de jacht: het opzoeken en aanwijzen van wild. Later zouden de turken zelf, die in 1526 Hongarije bezetten, andere voorouders van de Vizsla hebben ingebracht , (Vizsla betekent in het turks zoek en in het hongaars aanwijzen) nl. de Tartese Gele Hond, een vogelhond, en de Sloughi, een Windhond.

Het eerste heeft invloed gehad op de kleur en verbeterde het instinct voor veerwild, de tweede heeft bijgedragen tot de snelheid van de Vizsla. Er is een afbeelding uit 1357 en vele uit de 16e eeuw, van honden, welke als Vizsla’s geidentificeerd zouden kunnen worden. Tijdens de Habsburgse monarchie kwam Hongarije onder Oostenrijks invloed. Dit betekende voor de Vizsla, dat het ras beinvloed werd door duitse jachthonden. Hierover zijn de meningen ook verdeeld. Vanuit de veelzijdigheid van de Vizsla zijn sommigen van mening, dat dit afkomstig is van de Duitse Staande Hond (m.n. de korthaar). Anderen, zijn uniforme vacht als uitgangspunt nemend, menen, dat de Weimarse Staande Hond invloed op de Vizsla heeft gehad. Tegen het einde van de 19e eeuw is de invloed van de Engelse Pointer ook bij de Vizsla merk- baar, zoals bij alle Staande Jachthonden op het vaste land van Europa. Deze inbreng zou de snelheid van actie van de Vizsla hebben versterkt.

-->

De aan de Vizsla gestelde eisen waren erg groot : Behoorlijke snelheid, goed wijd zoeken, goed verloren zoeker en retriever zijn, zowel veerwild als haarwild aanwijzen . Bij de beoordeling van de kwaliteiten van de Vizsla, vergeleken met de Duitse Staande en de Pointer zou men kunnen zeggen dat de Vizsla het beste van beide rassen in zich vereenigt. In de jaren ’30 werd het ras door de F. C. I. officieel erkend. In deze tijd werden door jagers bloedlijnen van de Duitse Staande Draadhaar ingebracht, ter verbreding van de excellente jachtkwaliteiten . en wel speciaal voor de jacht onder moeilijke omstandigheden. Hieruit is de Drótszörü Magyar Vizsla (Draadhaar Vizsla) ontstaan. Tijdens en na de tweede wereldoorlog is ca. 80 % van de Vizsla populatie verloren gegaan. Deels door oorlogsgeweld, deels door het regime in Hongarije, die het fokken van Vizsla’s verbood omdat dit associaties opriep met de adel, wat een verboden item was.

KARAKTER

Over zijn wezen ,temperament en karakter het volgende : Zijn liefdevolle karakter gaat samen met een levendig temperament en aanhankelijkheid.
Het beste wordt dit aspekt geillustreerd door zijn begroeting. Zijn enorme vreugde en behoefte aan lichaamskontakt bij het weerzien , ook al is dit slechts na een paar minuten, is karakteristiek. Hij wil verder als een “partner” worden beschouwd, die alles met zijn omgeving meemaakt, als het ware meebeleeft. Hoewel dit soms lastig kan zijn, heeft het niets met nerveusiteit te maken, zoals zo vaak ten onrechte wordt beweerd. Hij heeft vanuit zijn tomeloze energie en temperament veel beweging nodig. Niets doet hem meer plezier dan beziggehouden worden , opdrachten krijgen , wat hij door zijn intelligentie zeer snel doorheeft en voor de rest van zijn leven leert. Gelukkig is hij, als hij zijn baas een plezier kan bereiden. De Vizsla bezit een aangeboren bereidheid om te gehoorzamen. Besteedt men voldoende tijd aan hem, dan sluit hij zich onvoorwaardelijk aan bij zijn baas , wiens familie ook zijn familie wordt. Binnen de familie is hij ook tegenover vreemden vriendelijk, maar onbekenden worden door hem “gemeld”(aanslaan), tegen “indringers” treedt hij energiek op. Men zegt weleens, dat een Vizsla zijn baas “met zijn leven” beschermt. Tegenover kinderen is hij vriendelijk, tolerant en zorgzaam.

Zijn streven om zijn baas een plezier
te doen, zijn intelligentie, creativiteit en com- binatievermogen , gekoppeld aan zijn veelzijdigheid , energie en betrouwbaarheid bij het jacht, maken hem in alle opzichten tot een uniek “familielid”. Alles echter onder de voorwaarde , dat hij vriendelijk en met respect behandeld wordt.
ALGEMENE KENMERKEN
RASGROEP: Staande Jachthonden,Spaniels en Retrievers
AARD Gehoorzaam, vlijtig
GEM.LEVENSDUUR 12 jaar
SCHOUDERHOOGTE Korthaar Reu 56 - 61 cm Teef 52 - 57 cm
Draadhaar Reu 58 - 62 cm Teef 54 - 58 cm
GEWICHT 20 - 27 kg VACHT Kortharig of Draadharig, Goudgeel
OMGANG MET KINDEREN Zeer goed
OMGANG MET ANDERE HONDEN Zeer goed
LEEFRUIMTE Verblijft graag in huis, maar moet veel wandelen en oefenen.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 194

Nu on-line:
34 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20760

Moderators: 0

Beheerders: 0

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 39

Onderwerpen: 11136

Berichten: 78865

Nieuwste leden:

Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563

Administratoren: