Cursus met garantie!! | Gehoorzaamheid | Hondenforum

Avatar

Overweeg te registreren
gast

sp_LogInOut Inloggen sp_Registration Registreren

Registreren | Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Cursus met garantie!!
19 juli 2007
19:55
Avatar
Larissa
Member
Members
Forumberichten: 17
Lid sinds:
19 juli 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Met mijn Duitse herder had ik al meerder cursussen gevolgd. Zelfs voor de meeste geslaagd. Naar sommige commando´s luisterde hij wel, maar als ik hem moest terugroepen als er een kat aan de overkant liep of een hert in het bos, dan was het mis. Ook was hij naar andere honden soms zeer agressief. Ik ben een andere oplossing gaan zoeken en die heb ik gevonden bij http://www.esmero.nl Toen ik de site las, had ik in eerste instantie zeker mijn twijfels en dacht dat deze cursus ook niks voor mij en mijn hond zou zijn. Na een telefonisch gesprek had ik een heel goed gevoel en wat ben ik blij dat ik het heb gedaan!! Mijn hond heeft nog nooit zo goed geluisterd, ik heb hem helemaal onder controle. En mijn hond lijkt nog vrolijker dan voorheen. Waarschijnlijk omdat we nu beide ontspannend kunnen wandelen.

-->

Groetjes Larissa

20 juli 2007
08:20
Avatar
Doggiewomen
Lid
Members
Forumberichten: 3186
Lid sinds:
12 juni 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Geef iemand die niks van zn hond begrijpt een tt in handen

[Beeld niet gevonden] zo iets als een klein kind wat net kan lopen alleen op de snelweg zetten en zeggen aan de kant blijven lopen he...

-->

[Beeld niet gevonden] zich eens gaan verdiepen in de hond kost natuurlijk tijd knopje drukken gaat baas niet van zweten.Is haast het zelfde als zappen met je t.v maar nu doe je het met een hond.
Ach en als die de vernieling in gaat honden zat....

20 juli 2007
08:22
Avatar
chowke
Member
Members
Forumberichten: 875
Lid sinds:
21 februari 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

[quote="Doggiewomen":1n8ivzrm]Geef iemand die niks van zn hond begrijpt een tt in handen

[Beeld niet gevonden] zo iets als een klein kind wat net kan lopen alleen op de snelweg zetten en zeggen aan de kant blijven lopen he...[/quote:1n8ivzrm]

-->

Die TT halsbanden zijn toch die met elektroshoks of vergis ik me?

20 juli 2007
08:26
Avatar
Doggiewomen
Lid
Members
Forumberichten: 3186
Lid sinds:
12 juni 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Yep je kan dacht ik tot standje 10 gaan wil je beter effect moet je zijn hals beetje kaal scheren zijn de klappen harder

-->
20 juli 2007
08:26
Avatar
chowke
Member
Members
Forumberichten: 875
Lid sinds:
21 februari 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Yakkes wat eng

-->
20 juli 2007
08:34
Avatar
chowke
Member
Members
Forumberichten: 875
Lid sinds:
21 februari 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Mijn vorige chow, Pucky was ook eentje waar er eigenlijk geen pretje aan was om uit te laten. Die trok van begin bij de wandeling tot terug aan huis. Er was altijd wel iets, een kat, een vogel, een andere hond,.... Het was steeds corrigeren en ff stoppen en dan weer door. Maar eerlijk gezegd, heb ik liever een trekkende hond dan dat ik zo een halsband zou gebruikt hebben. Heb jij zelf maar zo gestadig een stroomstoot in uw hals. Ik mag er echt niet aan denken, want ik krijg het er erg benauwd van.

-->

Groetjes

20 juli 2007
09:58
Avatar
witteherder
Member
Members
Forumberichten: 53
Lid sinds:
25 november 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

Hier krijg ik weer zo'n naar gevoel van,omdat sommige mensen niet hhet gedrag van een hond begrijpen grijpen ze vaker naar de tt.

Nou mij niet gezien zo'n tt zal hier nooit in huis komen omdat ik het niet hond vriendelijk vind.

-->

Van mogen ze de TT gewoon verbieden,ga zelf eens met zo'n ding omlopen je wordt er niet vrolijk van

20 juli 2007
19:41
Avatar
Larissa
Member
Members
Forumberichten: 17
Lid sinds:
19 juli 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik begrijp het gedrag van mijn hond uitstekend en heb verschillende cursussen gevolgd om met hem verder te komen. Op die cursussen hadden ze het ook alleen maar over snoepjes, maar konden ze verder niks met het gedrag van mijn hond. " het is het karakter mevrouw, niks aan te doen. Roep hem nog maar een keer met een worstje" . Maar als er een kat of hert aankomt, hoeft hij het worstje niet meer! Sommige driften zijn nou eenmaal zo hoog bij sommige pittige honden( dan kan je je nog zo verdiept hebben in je hond....)
Het is belangrijk om een teletak goed te gebruiken en daarom geeft Esmero daar ook cursussen voor. Er komt niet een enorme schok vanaf. Ja, als je hem vol zet misschien wel, maar met een riem kan ik mijn hond ook een corectierukje geven of een enorme ruk en een pak slaag. Nogmaals ; het gaat erom hoe je het gebruikt en het is meer een tinteling. Ja het is een correctie, maar ik vind het veel zieliger als mijn hond wordt doodgereden, omdat hij de straat op rent achter een kat aan. ( zelfs aan het einde van ons bospad is een drukke weg en lopen katten ) Ik vind het ook zieliger als ze een hond laten inslapen, omdat hij een keer een andere hond heeft gebeten. Zo zijn er nog veel meer situaties waarin het een uitkomst kan bieden.
En aan de uitstraling van mijn hond is duidelijk te zien dat het niet zielig is. HIj is super vrolijk. Nog vrolijker dan eerst want nu kan hij tenminste overal los!!

-->

Groetjes Larissa

21 juli 2007
08:10
Avatar
Doggiewomen
Lid
Members
Forumberichten: 3186
Lid sinds:
12 juni 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

ik reageer nog 1 keer op dit onzin marteltuig en dan ga ik niet meer reageren.

Larissa blijkbaar jij weinig weten over honden opvoeden daar jij het hebt over met worst roepen.
Had jij meer ervaring gehad <!-- sWink --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink" title="Wink" /><!-- sWink --> wist je meer.

-->

<!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh --> doe me een plezier doe het ding effe zelf om zet hem effe op hoogste standje geef het kastje aan hondentrainer en zeg jij mag drukken als ik iets fout doe met hond...

<!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh --> owww nu zie ik het nut in van papiertje hebben om trainer te zijn

[Beeld niet gevonden] Zouden er al zulke hondenscholen bestaan in nederland waar baas t.t om krijgt?
Natuurlijk beginnen we eerst met een lichte schok...
<!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh --> Nee Nee we discrimineren niet ouderen,zwakbegaafden,gehandicapten,buitenlanders iedereen krijgt gelijke behandeling...

23 juli 2007
18:41
Avatar
Larissa
Member
Members
Forumberichten: 17
Lid sinds:
19 juli 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Doggiewomen; blijkbaar jij nog niet alles weten over honden opvoeden als je een teletak een marteltuig noemt. Maar het is natuurlijk wel erg makkelijk om over de personen die een teletak gebruiken te zeggen dat ze geen of te weinig ervaring hebben. Ken je mij zo goed dat je die conclusies kunt trekken?
Ik denk dat het gooien van een rammelblik voor een hond toch wel wat stressvoller is dan een tinteling in de nek. En die angsten die ze daardoor voor harde geluiden krijgen.... ( dit zijn jouw oplossingen?? )
Ik heb de teletak zelf gevoeld en heb me er zeker in verdiept. Misschien moet jij dat ook eens doen.
Ik snap goed dat je niet meer reageert als je geen goede argumenten hebt, maakt niet uit hoor...

-->

Teveel mensen denken bij een teletak aan een stopcontact of de elektrisch stoel. Dit is zo fout!! Tuurlijk moet je er wel goed mee omgaan en je dier moet het begrijpen. Maar het is zeker geen marteltuig als je het goed gebruikt! Het kan voor veel mensen een oplossing zijn en veel hondenlevens redden! Daarom is het goed dat meer mensen zich hier in verdiepen, zodat ze weten waar ze over praten en hoe ze ermee om kunnen gaan.

24 juli 2007
07:33
Avatar
Doggiewomen
Lid
Members
Forumberichten: 3186
Lid sinds:
12 juni 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

nog 1 keer .

voor dat ik mijn afkeuring wil maken wil ik het eerst zien.
Dit heb ik gedaan door een week ergens in het land te vertoefen waar ze de t.t gebruikten.
Ja Ja al 20 jaar ervaring met de t.t deskundig dat ze waren[dachten ze]
Hond moest het water in om over te zwemmen opject bewaken.
JAAAAAHA hond had het al 1 keer eerder gedaan...
5 meter van de kant af wilde de hond weer terug zwemmen hij kende de oefening in mijn ogen nog niet goed.Hij WIST niet wat ie moest doen!!!
En maar drukken op dat knopje hond gillen wilde weer terug kreeg weer een schok ging naar rechts weer die schok ging naar links weer schok hond durfde geen kant meer op te zwemmen en baas kon het water in anders verzoop die hond!!
[Beeld niet gevonden] dat noemen zich nou deskundigen...
Of dacht je hond los laten lopen bij de weg laat hem maar rennen nee we roepen niet meer hier effe knopje drukken dan zie hoe hard hij komt.
Dan een "deskundige"" die een leek gaat uitleggen hoe de t.t werkt.Deze leek liep te volgen met worst voor de neus van de hond .Je kreeg niet in baas dat die worst langzaam weg moest .Baas snapte NIKS van de lichaamstaal van hond.Ja Ja hondje was hun kindje...Wel van een ""deskundige" hebben ze uurtje uitleg gekregen hoe de tt werkt...
En oefen ze thuis...hond draaide door en kreeg spuit.Best wel jammer dat d.a niet uitschoot met spuit in hun arm...

-->

Helaas de hond krijgt de klappen terwijl de mens de oorzaak is.Ze hebben amper een hond en al jaren ervaring...
Helaas hebben de meesten haast om zich te bewijzen.De hond moet zo snel mogelijk zijn diplomas hebben brengt hij geld op of kan hij puppen werpen.
Eerst jaar gaan ze kijken of hij bijten wil en hoe zijn heupen zijn is dat niet goed dumpen we hem ergens in een bos of de spuit .Is hij wel goed dan krijgt hij de t.t om dat gaat sneller....
Wat gaat hij door de t.t heen???Dacht je van hond aan een boom binden en een paar man met knuppel tegen zijn lijf slaan...
Ja Ja we krijgen hem wel mak...
Weet niet of ze met garantie werken trouwens...

24 juli 2007
09:56
Avatar
*Patries*
Member
Members
Forumberichten: 48
Lid sinds:
24 maart 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Het is in echt enkele gevallen iets wat te gebruiken is zo'n tt maar dan hebben we het over echte extreme gevallen.
Net wat doggiewomen aangeeft eerst goed trainen en zorgen dat de hond het kent. Je moet de problemen over het algemeen bij jezelf zoeken want je bent zelf niet duidelijk genoeg als je hond iets niet doet. Wij mensen zijn wat dat betreft niet duidelijk naar onze honden toe. Honden onder elkaar zijn dat wel.

-->

Trainen van je hond is investeren en dan niet in een stroomband omdat dat net ff iets makkelijker is.
Ik heb werkelijk nog nooit een hond een andere hond zien corrigeren met een TT. Honden weten de boodschap over te brengen. Wij mensen sukkelen aan en voor het gemak doen we het met een bandje aan met stroom erop

24 juli 2007
10:49
Avatar
Larissa
Member
Members
Forumberichten: 17
Lid sinds:
19 juli 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Zoals ik al in mijn vorige mails schreef, promoot ik de teletak, mits deze goed wordt gebruikt en de hond het snapt. Er zijn natuurlijk altijd situaties op te noemen waarin een teletak niet goed wordt gebruikt en dat dit schadelijk voor de hond kan zijn. Maar je hebt ook mensen die geen teletak hebben maar waarbij de handjes nogal los zitten of die de hond makkelijk een trap met de schoen verkopen als tie niet luistert. Het betekent niet dat als je een teletak gebruikt dat je dan automatisch een dierenbeul bent of lekker laks, omdat je je niet in je hond wil verdiepen.
Het ligt niet altijd aan jezelf of dat je niet duidelijk genoeg bent voor een hond. In sommige situaties zijn de driften nou eenmaal hoger dan een snoepje of andere afleidingen voor de hond.
Wij mensen zijn veel te bekrompen en vinden een correctie bij een hond `niet kunnen` en `dierenmishandeling`. Alles moet op een vriendelijke manier. ( ik ben zeker tegen mishandeling, maar er is niks mis met corrigeren en vooral niet in extreme situaties waarbij je hond gevaar zou kunnen lopen ) Honden onder elkaar werken niet met teletaks nee. Maar uiteindelijk krijg de ene wel eerst en grom en daarna een knauw van de ander. Dat is vast ook geen prettig gevoel, maar zo werkt het nou eenmaal bij honden.

-->
26 juli 2007
13:09
Avatar
Laurenennoah
Member
Members
Forumberichten: 203
Lid sinds:
3 juli 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik meng me liever niet in deze discussie, maar toch wil ik wel even een ding vragen:
[quote:1wmx1n11]En mijn hond lijkt nog vrolijker dan voorheen. Waarschijnlijk omdat we nu beide ontspannend kunnen wandelen.
[/quote:1wmx1n11]

-->

Hoe kan het dat jouw hond ontspannen wandelt terwijl het het risico loopt elk moment een schok te krijgen? Dat zou ik wel eens willen weten.
Adios, Lauren

26 juli 2007
14:22
Avatar
chowke
Member
Members
Forumberichten: 875
Lid sinds:
21 februari 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

"Laurenennoah":1vuhuepc said:
Ik meng me liever niet in deze discussie, maar toch wil ik wel even een ding vragen:
[quote:1vuhuepc]En mijn hond lijkt nog vrolijker dan voorheen. Waarschijnlijk omdat we nu beide ontspannend kunnen wandelen.
[/quote:1vuhuepc]

Hoe kan het dat jouw hond ontspannen wandelt terwijl het het risico loopt elk moment een schok te krijgen? Dat zou ik wel eens willen weten.
Adios, Lauren[/quote:1vuhuepc]

Dat heb ik me ook al zitten afvragen. Net alsof je in een zwerm wespen zou stappen, dan loop je toch ook niet ontspannen en vrolijk.

-->
27 juli 2007
10:47
Avatar
Larissa
Member
Members
Forumberichten: 17
Lid sinds:
19 juli 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Bij een elektronisch halsband wordt al snel gedacht aan een enorme, pijnlijke schok. Dit is niet waar. Het is een vervelende tinteling en je kan hier pas echt over oordelen als je het zelf gevoeld hebt. Esmero (waar ik de training heb gehad en de halsband heb gekocht) laat het ook eerst aan de mens voelen, zodat je weet waar je het over hebt.
Natuurlijk; hoe hoger je de band zet, hoe vervelender het gevoel. Maar nogmaals; je moet er goed mee omgaan. ( Mijn auto kan ook 200, maar als ik die snelheid rijd ben ik ook niet goed bezig. Dus dat doe ik ook niet. )
Mijn hond is super ontspannen, omdat hij weet dat hij NIET elk moment ZOMAAR een correctie krijgt. Uiteraard krijgt hij eerst een commando. Hij begrijpt dat als ik hem roep dat hij moet komen. Dat begreep hij voorheen ook al hoor, en toen luisterde hij ook vaak. Maar als de prikkel net iets te hoog werd ( in het bos bijvoorbeld, als er opeens een hert langsrende ) dan kon ik vanalles proberen om hem terug te krijgen, maar dan kon ik hem niet meer bereiken. ( en maar hopen dat hij niet naar de drukke weg zou rennen )
Ik heb de band tot nu toe ( heb hem nu 2 maanden ) drie keer gebruikt op standje 2. De laatste maand heb ik hem helemaal niet meer hoeven te gebruiken, want hij begrijpt het uitstekend. Het is heerlijk ontspannen nu ik weet dat mijn hond in elke situatie terug komt als ik hem roep. Eindelijk kan hij weer overal los, want ik werd steeds banger dat hij ooit aangereden zou worden. Dus dat was voor de hond ook niet fijn altijd aangelijnd te zijn. Geen gestress meer van; ojee straks loopt er achter die bomen weer een hert en is hij er weer vandoor. Voor ons beide is het gebruik van de teletak de beste oplossing en ik heb spijt dat ik er niet eerder voor ben gegaan.

-->
17 augustus 2007
23:28
Avatar
alan
New Member
Members
Forumberichten: 1
Lid sinds:
18 augustus 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

@Larissa ik vond het effe nodig om me te registreren en je bij te staan. Een tt is een heel goed en doeltreffend middel als je hem goed gebruikt. De mijn kan trillen als een mobieltje dus mijn hond (mechelse herder) begrijpt meteen dat hij komen moet.
@doggiewoman ik moet zeggen dat de dingen die je schrijft bijna volledig door mij beaamt moeten worden, maar er zijn niet steeds pasklare antwoorden voor elk probleem. Een hond opvoeden en trainen met de positieve belonings methode is ook mijn ding. Maar sommige honden hebben door omstandigheden een soms andere aanpak nodig. Je moet er niet vanuit gaan dat iedere hond hetzelfde is of reageerd. En als ik het zo lees heeft Larissa ook vanalles geprobeerd om haar hond onder kontrole te houden. Maar ze heeft, net als ik, als laatste redmiddel naar een tt moeten grijpen. Moet er wel bij vertellen dat mijn hond van het dierenasiel komt en een zeer zware voor geschiedenis had. Maar wij doen nu gehoorzaamheid en dat gaat prima. Enkel een paar staffs en katten en herten zijn niet zo opgetogen als ze ons zien. Maar daar zijn we volop aan aan het werken en met tt. En de resultaten zien er beter uit dan dat ik dacht. Zou mijn hond ook niet van onder een auto willen uithalen.

-->
8 september 2007
18:41
Avatar
Larissa
Member
Members
Forumberichten: 17
Lid sinds:
19 juli 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Alan, bedankt voor je reactie. Ik vond het ook vreselijk dat ik mijn hond nooit meer los kon laten lopen, omdat ik de angst had dat hij geschept zou worden door een auto. Ik had in het begin ook wel mijn twijfels over de teletak, maar sinds ik die uitleg en training heb gekregen bij Esmero wist ik dat dit de oplossing zou zijn voor mijn hond. Buiten deze site krijg ik toch wel veel positieve reacties over de teletak. Gelukkig zien steeds meer mensen het als een oplossing.

-->
Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 194

Nu on-line:
29 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20760

Moderators: 0

Beheerders: 0

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 39

Onderwerpen: 11136

Berichten: 78865

Nieuwste leden:

Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563

Administratoren: