Vreemd gedrag bij een enkel gezinslid | Gedrag | Hondenforum

Avatar

Overweeg te registreren
gast

sp_LogInOut Inloggen sp_Registration Registreren

Registreren | Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Vreemd gedrag bij een enkel gezinslid
6 november 2013
02:17
Avatar
djgroenendijk
New Member
Members
Forumberichten: 1
Lid sinds:
6 november 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Romeo de Rottweiler, een gigant in alle aspecten; soms word ik gek van hem.

Wanneer ik s'avonds tv zit te kijken met mijn vader, wil Romeo wel eens eigenaardig gedrag vertonen. Wanneer ik (17 jaar, jongen, zware stem) iets zeg s'avonds laat, komt Romeo altijd op de bank af gelopen waar ik zit en staart dan naar me, kwispelend, met gerimpeld voorhoofd. Nou is dit nog niet zo vreemd, maar wanneer ik Romeo dan wil aanhalen (en hij vraagt er niet om aangehaald te worden) gaat hij grommen, draait zijn rug naar me toe, gaat zitten en verwacht vanaf dat moment dat ik hem wel aan ga halen. Doe ik dat niet, dan draait hij zijn hoofd om, legt soms zijn poot op mijn been of hand, en kijkt me weer steeds aan. Erg eigenaardig en ik hoop dan ook dat iemand hier een antwoord voor heeft.

Ook rond dezelfde tijden als hiervoor genoemd, dus s'avonds, alleen met mijn vader, loopt hij continu achter mij aan. Altijd zo dichtbij mogen, dat hij meermalen met zijn kop of poten mijn been aanraakt. Ook likt hij vaak aan mijn hand wanneer hij achter mij aanloopt. Hij blijft dit doen totdat mijn vader eerder naar bed gaat dan ik, waarna hij in de bench gaat liggen en het hem verder niet uitmaakt wat ik doe. Wanneer ik hem tijdens zijn achtervolging wil aanhalen, gromt hij wederom. Alleen wanneer ik mij omdraai, hem tegenhoud om verder te lopen, gaat hij zonder twijfelen zitten, soms zelfs liggen, om mij wederom aan te kijken. Uiterst eigenaardig en in mijn ogen de vreemde mix van onderdanigheid en dominantie, iets wat niet veel voorkomt.

Ik hoop dat iemand mij kan verlichten met een antwoord op dit voor mij onbegrijpelijk gedrag.

-Devon
P.S.- mijn vader is de 'roedelleider'. Dit gedrag vertoont Romeo nooit tegenover hem of andere gezinsleden (moeder, 12 jarig zusje, 19 jarige uitwonende zus).

12 november 2013
19:38
Avatar
Bijke
Member
Members
Forumberichten: 404
Lid sinds:
25 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Het lijkt of Romeo jou als concurrent ziet. Je volgen, bij je zitten en fixeren. Zelf bepalen wanneer hij aangehaald wil worden. Dat kwispelen hoeft geen vriendelijkheid te zijn, het kan ook wijzen op opwinding. Rottweilers zijn "eenmans honden"en duidelijk is je vader zijn baas. De rest van het gezin wordt beschermd en getolereerd. Het lijkt mij dat hij onzeker is over jouw rol in het gezin.

cats-crop-horz-1.jpg

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 194

Nu on-line:
34 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20760

Moderators: 0

Beheerders: 0

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 39

Onderwerpen: 11136

Berichten: 78865

Nieuwste leden:

Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563

Administratoren: