Soft Touch Workshop voor mens en hond

Soft Touch is een zachte manier van je hond masseren die een overdracht van energie geeft waardoor de band tussen jou en je hond versterkt wordt en tevens een positieve werking heeft op het welzijn van je hond en jouzelf!

Toch is Soft Touch niet zweverig! Integendeel het is duidelijk en eenvoudig aan te leren.

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Soft Touch massages zijn zeer geschikt voor onzekere, oudere en/of honden met een “verleden” maar ook ‘gewone’ honden hebben er baat bij. Dagelijks een Soft Touch massage van vijf minuten zal de hond helpen zijn innerlijke balans te vinden en zelfvertrouwen te krijgen. Deze massage helpt tevens het lichaam te herstellen na ziekte of een operatie. Soft Touch leert JOU daarnaast om aan te voelen wanneer er iets niet in orde is met je hond.

Gedurende de Workshop Soft Touch Workshop leer je verschillende manieren om je hond te masseren. Een Workshop Soft Touch duurt ongeveer 3 uur.

Helpt Soft Touch? Twee voorbeelden:
Sisqo: een zeer getraumatiseerde Greyhound die bang was voor mensen en niet op hield met blaffen wanneer er iemand binnen kwam. Sisqo komt nu uit zichzelf naar bezoekers toe en is in februari 2011 zelfs meegeweest naar de workshops, iets wat 1 jaar geleden nog volkomen onmogelijk zou zijn geweest.

Psycho: een kleine Chihuahua met de houding van een Duitse Dog. Dit hondje hield niet van aanraken en viel dan iedereen, inclusief zijn vrouwtje aan. Tijdens de workshop liet Pshyco zich niet alleen door haar masseren maar zelfs door een volslagen vreemde!

Hieronder twee reacties van deelnemers:

Partners
Bol.com
grootste assortiment
Petsplace.nl
grootste dierenketen
Hondenbed.nl
bedden en manden

Ik vond de workshop een leuke ervaring. Ik dacht zelfs dat het toch ook wat zweverig kon gaan worden maar in tegendeel. Mijn bordercollie Mac liet het zichzelf gelukkig toe te relaxen en even te genieten van de aandacht. Ik gaat dit zeker bij mijn andere honden thuis ook uitoefenen en wil ook wel eens observeren welke effecten dit nu heeft op mijn honden. Ook run ik een trimsalon en ben benieuwd of dat ik dit ook bij een angstig of onzeker hondenklantje kan toepassen. Dankje wel voor een leerzame dag.

groet estrella
trimsalon Star Wash.

Ik vond het echt een leuke en informatieve workshop. En ik vond het zo ontzettend goed dat je zei: je kan het niet maken om een hond te hebben en niks over honden(gedrag) te weten. Koop tenminste een boek. Rosa gedroeg zich voorbeeldig, zelfs met die opdringerige waterhond aan onze rechterkant. Meestal valt ze flink uit naar zulke honden. En terecht. Maar ze sloot zich ook wel af, ze bleef heel duidelijk in één houding liggen en wilde verder geen polonaise. Daar heb ik verder geen moeite mee. De workshop is goed te doen voor minder validen. Je kan gewoon op je stoel blijven zitten.

Paula van der Zouw en Rosa

Deelname aan een (ochtend of middag) workshop kost 30 euro, dit is inclusief koffie/thee, alle instructies geprint om thuis mee aan de slag te gaan en een leuke attentie.

De opbrengst van de Workshops gaat volledig naar stichting Dj-Imba, een opvang voor oude, gehandicapte en/of zieke honden in de Morvan, Frankrijk.

Informatie over de workshops is te vinden op www.dj-imba.com hier vindt u ook inschrijfformulieren en foto’s van eerdere workshops.

Betty Heideman