Reisverzekering voor honden

Reisverzekering voor hondenJaarlijks gaan ruim 700.000 honden een of meerdere keren met hun baasje mee op vakantie.
Dierenverzekeraars zijn hier op ingesprongen en brengen tegenwoordig voor honden een speciale reisverzekering op de markt.


Volgens een onderzoek van tns/Nipo in opdracht van Proteq is 4 op de 10 honden die tegenwoordig mee op reis gaat verzekerd.


Steeds meer mensen nemen de hond mee op vakantie en net als thuis,  zit ook daar een
ongeluk in een klein hoekje. Uw hond kan zich in het buitenland verwonden  of een ziekte kan zich tijdens de vakantie plotseling manifesteren met als gevolg toren hoge dierenartskosten die u vaak direct dient te betalen.

-->


Reisverzekering hondenDiergeneeskundige kosten over de landsgrenzen heen zijn vaak stukken hoger dan in Nederland.
Gelukkig vergoeden de dierenverzekeraars bij wie u een reisverzekering voor uw hond af kunt sluiten de medische kosten voor uw hond die ter plekke zijn gedaan.


In Nederland zijn er een aantal verzekeraars die een reisverzekering voor honden aanbieden, meestal betreft het een uitbreiding op de bestaande verzekering die u voor uw hond hebt afgesloten.


Naast de medische kosten is bij sommige (o.a. Dogsincluded) de schade die een hond toebrengt aan een vakantieaccommodatie ook verzekerd, veel mensen denken dat dit onder hun WA verzekering valt maar dit is niet altijd het geval.


Andere Maatschappijen die een reisverzekering voor de hond aanbieden zijn Proteq, Petplan, Pico Bello


Gerelateerde Artikelen

Vliegen met honden

Als uw hond een reis met het vliegtuig maakt, wilt u er zeker van zijn dat er goed voor uw hond of kat wordt gezorgd. Bij KLM Cargo begrijpen we dit volkomen.


Hondenverzekering

Hier vind je informatie over verzekeringen voor honden


Wat kost een hond

De kosten die een hond met zich meebrengt kunnen ongemerkt nogal oplopen. Het is daarom in uw belang, en in dat van de hond, om vooraf eens de kosten op een rij


In de auto / wagenziekte

Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend dat hun hond af en toe mee gaat in de auto. Voor een hond is het echter helemaal niet zo natuurlijk.


Vakantie met de honden

Gaat je hond mee op vakantie in Nederland, dan zijn er tal van mogelijkheden. Vooral als je een vakantiehuis huurt, de hond kan ook meer naar het buitenland


Dier algemeen