Voer. Mand. Speeltje. Korting.rondsnuffelen

Berner Sennen

In de omgeving van Bern, Zwitserland, werd de Berner Sennen op de boerderijen gebruikt als waakhond voor op het erf.

De Berner heeft dat wakende karakter nog steeds in zich. Hij blaft als er ‘vreemden’ komen maar is wel vriendelijk naar ze. Hij zal ze zeker niet bijten.

André Dehne

Wel blijft de Berner op afstand totdat de baas er bijkomt. Vanaf dat moment is alles goed.

Natuurlijk liep zo’n erfhond altijd los rond op de boerderij. Dat is nu nog te merken want de Berner Sennen is geen hond die wegloopt als hij vrij rond kan lopen.

Ook als je gaat wandelen blijft de Berner Sennen altijd dicht bij je in de buurt. Door deze leefomstandigheden (het meestal buiten zijn) is de Berner nog steeds een hond die graag buiten leeft.

In huis is het vaak aan de warme kant en veel eigenaren hebben dan ook een buitenhok waarin hun Berner `s nachts slaapt. De Berner Sennen is ook heel aanhankelijk en hecht zich sterk aan het gezin.

De Berner Sennen kun je in het kort beschrijven met de volgende karakterisering:

  • Lief en rustig karakter
  • Gehoorzaam
  • Zwitserse erfhond

Het is een heel fijne gezinshond. De Berner Sennenhond behoort tot de rasgroep van dogachtigen: een groep waar ook de New Foundlander en de St. Bernard toe behoren.

Het zijn rustige en wat logge honden. U als toekomstige eigenaar moet er van bewust zijn dat de Berner Sennen geen hond is waar je uren mee moet (of zelfs kunt) gaan hardlopen met je hond of fietsen.

Zoek je zo’n type hond dan moet je meer aan een jachthond gaan denken (Golden Retriever e.d.). De Berner Sennen is maar een paar centimeter groter dan een Golden Retriever maar hij is wel veel zwaarder gebouwd.

De vrouwtjes zijn tussen de 58 en 63 cm schofthoogte en de mannetjes worden ongeveer tussen de 63 en 70 cm hoog. Het zijn grote lieve honden maar het is wel goed om er een gehoorzaamheidscursus mee te gaan doen.

Onze ervaring is dat ze snel dingen leren.