Heb je er al eens over nagedacht om een verzekering voor je huisdier af te sluiten? Zo’n huisdierverzekering kan vervelende problemen voorkomen. Stel je namelijk eens voor dat je je hond moet laten inslapen, omdat je onvoldoende geld hebt voor een levensreddende operatie. Dat is toch hartverscheurend? Om dergelijke situaties te voorkomen kan een huisdierverzekering een uitkomst zijn.

Online vergelijken huisdierverzekeringen

Tegenwoordig kun je online heel simpel verzekeringen vergelijken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op de websites van verschillende aanbieders een premieberekening te doen. Het kan echter nog makkelijker: dierenverzekering vergelijken bij Tinki.nl. Op deze website kun je zelf aangeven wat voor jou belangrijke punten zijn van zo’n verzekering. Op basis daarvan krijg je vervolgens een overzicht van best passende verzekeringen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!
De premie van huisdierverzekeringen

-->

De premie van huisdierverzekeringen wordt berekend aan de hand van een aantal zaken. Deze zaken kunnen per aanbieder verschillen, waardoor het soms lastig is om een goede vergelijking te maken. Toch zijn er een aantal punten die bijna iedere aanbieder meeneemt in de premieberekening:

Het type huisdier: voor een hond betaal je een andere premie dan voor bijvoorbeeld een kat;
Het ras: heb je een echte rashond? Dan is de kans groot dat je meer premie betaalt dan een eigenaar van een ‘vuilnisbakkie’;
De hoogte van het eigen risico: heb je een zakcentje achter de hand voor eventuele kosten? Dan kun je ervoor kiezen een hoger eigen risico te nemen, waardoor de premie lager wordt;
De leeftijd van je huisdier: oudere huisdieren kosten meestal meer dan jonge dieren, omdat de kans op kwaaltjes nu eenmaal toeneemt met het ouder worden.

Let op de voorwaarden van de huisdierverzekering!
Denk je dat een goedkope huisdierverzekering hebt gevonden? Vergeet dan vooral niet ook de voorwaarden even te checken. Voorwaarden vergelijken kun je ook doen via bijvoorbeeld Tinki.nl. Goed doorlezen voorkomt dat onaangename verrassingen. De dekking van de verschillende huisdierverzekeringen verschilt onderling namelijk sterk. Bekijk van tevoren goed of de zaken die jij verzekerd wilt hebben inderdaad zijn meeverzekerd. Heb je bijvoorbeeld een groot vertrouwen in homeopathie? Dan is het belangrijk dat alternatieve geneeswijzen verzekerd zijn in de door jou gekozen huisdierverzekering. Ditzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld heup- en elleboogaandoeningen, preventieve zorg en dekking in het buitenland. Zet op een rijtje welke zaken voor jouw huisdier het meest van belang zijn. Zo weet je van tevoren goed waar je aan toe bent en voorkom je vervelende verrassingen op momenten dat je juist alle tijd en aandacht aan je huisdier wilt besteden.

Dier algemeen