Denk jij dat huisdieren en kunstgras niet samen gaan? Dan heb je het mis! Misschien was kunstgras vroeger inderdaad niet echt geschikt voor spelende kinderen of huisdieren, maar dat is tegenwoordig echt anders. Met behulp van kunstgras kun je nu zelfs het saaiste balkon of de lelijkste kamer of schuur veranderen in een fijne speelplek voor je hond!

Nooit meer gaten in het gazon

Honden graven graag gaten, maar natuurlijk heb je dat liever niet in je tuin. Natuurgras is echter moeilijk te beschermen tegen het enthousiasme van je huisdier. Het nieuwste kunstgras kan dat gekrabbel gelukkig prima hebben. Dit gras heeft namelijk sterke vezels, die tegen een stootje kunnen. Belangrijk hierbij is wel dat het kunstgras voorzien is van een goede ondergrond. Door te kiezen voor een ondergrond die past bij het soort kunstgras dat je hebt, voorkom je het ontstaan van putten en sporen in de bovenlaag. Hierdoor blijft het gras langer mooi en gaat het langer mee.

-->

kunstgras huisdieren

Altijd hygiënisch spelen op kunstgras

Bang voor ongelukjes op het kunstgras? Kies voor het juiste soort kunstgras en je hoeft je geen zorgen meer te maken. De kans op ongelukjes is op echt gras sowieso veel groter dan op kunstgras. Voor huisdieren lijkt kunstgras namelijk veel meer op vloerbedekking dan op het echte gras waar ze normaal gesproken hun behoefte doen. Gaat het toch een keertje mis? Dan is kunstgras heel makkelijk schoon te maken, zonder dat er gele of bruine vlekken achterblijven. Kunstgras houdt normaal gesproken geen geurtjes vast, maar ter aanvulling kunnen (in de zomer) speciale korrels gestrooid worden om geuren tegen te gaan.

Kunstgras: zacht aan voeten én poten

De tijd dat er op het balkon een stuk stug, plastic en gifgroen stuk kunstgras lag ligt definitief achter ons. Haal dat oude stuk weg en leg er een nieuw stuk mooi kunstgras voor in de plaats. Leg kunstgras in de tuin, of zelfs in een (hoek van de) kamer. Kunstgras kopen is niet ingewikkeld. Let als je huisdieren hebt bij aanschaf van kunstgras wel goed op de zachtheid van het materiaal. Hoe zachter het gras, hoe blijer je hond zal zijn. Je hond kan daar namelijk heerlijk op rollen en rennen, zonder last te krijgen van z’n poten. Wedden dat hij niet meer zal willen stoppen met spelen?

Dier algemeen