Een hondenbench is een bijna onmisbaar item voor je hond, zeker wanneer je hem of haar koopt als puppy. Een pup heeft namelijk nog een kleine blaas en dat maakt het lastig om zindelijk te raken. Met behulp van een hondenbench is het makkelijker om je kleine huisdier zindelijk te maken en voorkom je dat er in huis ongelukjes gebeuren. Als je hondje opgroeit met een bench, zal hij er aan wennen en waarschijnlijk ook op volwassen leeftijd het liefst in een bench slapen.

Gebruik hondenbench bij zindelijkheidstraining

Om je hondje zindelijk te krijgen, is het aan te raden om ’s nachts je wekker te zetten. Je kunt van zo’n kleintje namelijk niet verwachten dat hij of zij een nacht lang z’n plas kan ophouden. Het tijdstip waarop je de wekker zet kun je langzaamaan echter steeds wat verder opschuiven. Wanneer je ’s nachts je pup uit de bench haalt, is het van belang dat je dat rustig doet. Als je te enthousiast bent, zal je pup ook enthousiast worden en wennen aan de aandacht ’s nachts. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Zorg er dus voor dat het ’s nachts rustig is en je je pup alleen even laat plassen. Daarna kunnen jullie beide weer lekker verder slapen.

hondenbench kopen kiezen

Welke hondenbench past bij welke hond?

Benches zijn er in alle soorten en maten. Bij een hondenbench kopen moet je rekening houden met de grootte van je hond. Heel ruim hoeft een bench niet te zijn, maar een hond moet voldoende ruimte hebben om lekker te kunnen liggen en zich om te kunnen draaien. Een algemene richtlijn is dat er, wanneer je hond rechtop staat, zo’n 15 centimeter ruimte tussen zijn kop en de bovenkant van de bench moet zijn. Let bij aanschaf ook op het materiaal van de bench. Voor kleine hondjes zijn er bijvoorbeeld kooitjes van stof, die makkelijk op te vouwen en mee te nemen zijn. Is de bench alleen voor thuisgebruik? Dan kun je ook kiezen voor een draadkooi. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook nog plastic benches, die meestal wat makkelijker mee te nemen zijn. Uiteindelijk hangt de grootte natuurlijk ook af van de grootte van je hond.

Vergeet de accessoires niet

Natuurlijk is een simpele bench van draad niet voldoende om je hond een comfortabele slaapplek te geven. Er zijn speciale benchkussens te koop, die de hele vloer van de bench bedekken. Je kunt echter ook andere soorten hondenkussens proberen. Let er dan wel op dat de kussens niet teveel ruimte innemen. Om je hond echt een eigen plekje te geven, kun je wat speeltjes in de bench leggen. Kijk bijvoorbeeld eens op https://tinki.nl/c/hondenspeelgoed. Dit werkt goed tegen verveling en zal voorkomen dat je hond de kussens kapot gaat kauwen. Ook een hondenbot of kauwbot in de bench kan dit voorkomen.