Laatst was ik er helemaal klaar mee. Het hondenvoer was bijna op en ik besloot aan het eind van de middag nog snel een nieuwe zak te halen bij de plaatselijke dierenwinkel. Toen ik daar aankwam kon ik de auto niet meer kwijt binnen 10 minuten loopafstand van de winkel. Op de terugweg naar de auto begon het te regenen, waardoor de zak met hondenvoer dreigde uit te scheuren. Ik was er helemaal klaar mee! Thuisgekomen ben ik gelijk op internet gaan zoeken naar een goede online dierenwinkel. De volgende keer wil ik het voer gewoon thuis laten bezorgen. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op Huisdierplein.nl. Zou dit een goede oplossing zijn?

Wat heeft Huisdierplein.nl te bieden?

Huisdierplein.nl heeft een uitgebreid aanbod voor huisdieren. Er zijn niet alleen veel producten voor honden, maar ook voor bijvoorbeeld paarden, katten en vogels. De diversiteit van de producten is ook enorm. Je vindt er anti-vlooienmiddelen, bodembedekking voor in de hamster- of vogelkooi, hondenvoer en alles daar tussenin. Dit maakt deze website interessant voor veel verschillende mensen. Heb je net als ik een hekel aan sjouwen, of ben je simpelweg niet in staat om veel te tillen? Dan is het laten thuisbezorgen van producten natuurlijk ideaal. Ook voor mensen met veel verschillende huisdieren is Huisdierplein.nl een handige keuze. Je kunt namelijk voor alle huisdieren tegelijk inkopen doen.

De voordelen van Huisdierplein.nl

Tijdens het plaatsen van mijn eerste bestelling op Huisdierplein.nl ontdekte ik al gelijk een aantal belangrijke voordelen van deze website:

De producten die worden verkocht zijn standaard op voorraad. Dat betekent dat je alles wat je op een werkdag voor 22:00 besteld, de volgende werkdag al in huis hebt! Ik vind dat zelf heel prettig, omdat ik de neiging heb pas inkopen te doen wanneer alles echt bijna op is. Een paar dagen wachten op een verzending zit er dan natuurlijk niet meer in…;
Nog een voordeel: al mijn favoriete merken zijn te vinden op Huisdierplein.nl. Het aanbod is zelfs zo uitgebreid, dat ik verwacht dat er maar weinig mensen niet kunnen vinden wat ze zoeken. Vooral bij voer is dat erg prettig. Huisdieren zijn nu eenmaal vaak gewend aan een bepaalde smaak voer en dan kan het wel eens lastig zijn om te wisselen. Dat probleem is er dus waarschijnlijk niet als je kiest voor Huisdierplein.nl;
Ik noemde het net al even: op de website zijn niet alleen producten voor je hond, maar ook voor andere huisdieren te vinden. Er is zelfs een groot aanbod op het gebied van paardenverzorging. Niet alleen borstels, maar ook paardendekens en rijzweepjes. Hierdoor kun je voor de producten voor al je huisdieren terecht op een website en dat kan een groot voordeel zijn.

Zijn er ook nadelen aan deze website?

Tijdens het plaatsen van mijn bestelling op Huisdierplein.nl vielen me, naast de voordelen, ook een aantal nadelen op:

Het enorme aanbod is een voordeel, maar tegelijk ook een nadeel. Doordat er zoveel producten worden aangeboden, is het niet altijd even makkelijk om overzicht te houden. De menu’s zijn overzichtelijk, maar het zijn er wel veel. Gelukkig kun je ook gewoon via de zoekbalk op de site producten of merken zoeken. En ik verwacht dat het na een paar bezoekjes al snel makkelijker wordt op de weg te vinden op de website;
Er worden via Huisdierplein.nl ook producten verkocht die niet direct met huisdieren te maken hebben. Zo is er een groot aanbod schoonmaakmiddelen. Handig, maar daar zou ik op een website voor huisdieren niet zo snel naar zoeken. Wat mij betreft mogen deze artikelen eraf, om de website wat overzichtelijker te maken. Maar dat zal vast niet iedereen met me eens zijn: misschien vinden anderen het wel heel prettig om direct schoonmaakspullen mee te kunnen bestellen.

Ervaringen met Huisdierplein.nl

Online zijn er opvallend veel positieve ervaringen met Huisdierplein.nl te vinden. Kopers lijken meestal erg blij met de snelle levering en de kwaliteit van de geleverde producten. Er zijn weinig echt slechte beoordelingen te vinden. Wanneer er zo’n beoordeling wordt gegeven is dat meestal doordat er problemen zijn geweest met de levering. Ook zijn een aantal klanten niet tevreden over het product dat ze hebben gekregen. Opvallend vond ik dat op deze beoordelingen snel gereageerd wordt door Huisdierplein.nl. Ze lijken er alles aan te doen om te zorgen voor tevreden klanten en dat lijkt mij een positief teken.

Alternatieven voor Huisdierplein.nl

Vind je online winkelen niet prettig? Dan is de plaatselijke dierenwinkel natuurlijk een goed alternatief. Bij sommige producten kan het heel prettig zijn om het voor aankoop eerst even in handen te hebben om de kwaliteit te kunnen beoordelen. Overigens is er bij een online bestelling altijd de mogelijkheid om producten die niet aan de verwachting voldoen terug te sturen. De verzendkosten komen dan vaak wel voor eigen rekening. Er zijn online ook alternatieven te vinden voor Huisdierplein.nl. Ook over bijvoorbeeld www.topdierenshop.nl las ik bijvoorbeeld goede ervaringen. Het aanbod op Huisdierplein.nl lijkt echter wel groter te zijn en heeft Topdierenshop geen producten voor paardenverzorging.

Eindoordeel Huisdierplein.nl

Huisdierplein.nl is wat mij betreft een prima website. De levering van mijn bestellingen was inderdaad de volgende werkdag, dus tot nu toe heb ik daar geen slechte ervaringen mee. Ook ben ik nog steeds onder de indruk van het grote aanbod op de website. Zelfs de papierrolletjes die mijn parkieten zo graag verscheuren zijn er te koop. Het eerste product dat ik er niet kan vinden moet ik nog vinden. En hoewel ik de website af en toe nog steeds een beetje onoverzichtelijk vind, ben ik verder tevreden.

Zelf het gemak van Huisdierplein.nl ervaren?

Wil je zelf Huisdierplein.nl eens testen? Doe dan mee met onze WIN-actie! Laat ons voor 27 februari weten waarom jij graag eens een bestelling wil plaatsen op Huisdierplein.nl en maak kans op 75 euro shoptegoed!