Het verliezen van een huisdier is heel naar. Vaak is het een gebeurtenis die diep ingrijpt in je leven. Een hond wordt niet voor niets ‘trouwe viervoeter’ genoemd. Dagelijks breng je tijd met elkaar door; uitlaten, borstelen, spelen, eten geven. Bij het overlijden van je hond vallen al deze activiteiten opeens weg en dat kan een groot gevoel van gemis geven. Natuurlijk wil je je trouwe vriend dan een mooie laatste eer bewijzen. Dit kan door middel van een prachtige urn, bijvoorbeeld een van de urnen bij Uitvaartuniq.nl.

honden urn uitvaart

-->

Als je iets speciaals wilt voor je huisdier

Wanneer je hond overlijdt, kun je ervoor kiezen om hem of haar te begraven. Dit mag onder bepaalde voorwaarden in de eigen tuin, maar kan ook met een uitvaart op een dierenbegraafplaats. Het nadeel van begraven is dat je huisdier niet meer te verplaatsen is. Misschien vind je het prettig om het grafje af en toe te bezoeken, maar hoe doe je dat als je bijvoorbeeld verhuist naar de andere kant van het land? Daarnaast is begraven ook nog eens een stuk duurder wanneer je gebruik maakt van een dierenbegraafplaats. Daarom is cremeren een meer praktische oplossing: je houdt een herinnering aan je huisdier en kan de as gewoon bij je thuis bewaren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mini-urn van UitvaartUniq.nl. Daarnaast kan je ook nog eens precies bepalen hoeveel geld je kunt besteden. De kosten die je maakt voor een urn zijn namelijk eenmalig, terwijl aan een plekje op de dierenbegraafplaats vaak jaarlijkse kosten zijn verbonden.

Welke urn past bij jouw hond?

Ben je op zoek naar een urn voor de as van jouw hond? Vind een hond urn voor een eerlijke prijs bij UitvaartUniq.nl. Op de website staat een groot assortiment urnen. Je kunt kiezen uit verschillende maten, prijzen en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hartvormige urn van koper of keramiek of een stijlvolle, glanzende urn van Swarovski. Er zijn ook urnen waarin ruimte is voor een foto of afbeelding van je trouwe huisdier. Het uitzoeken van de juiste urn kan een emotioneel moment zijn. Daarom is het des te belangrijker dat je slaagt in het vinden van de urn die het beste past bij jouw huisdier. Zo blijft je hond toch nog voor altijd een beetje bij je.

Dier algemeen