5x de leukste hondenspeeltjes!

Honden spelen graag en natuurlijk het liefst samen met hun baasje. Deze vijf hondenspeeltjes staan garant voor uren speelplezier!

1. Bal (met werpstok)

Natuurlijk mag de ‘gouwe ouwe’ niet ontbreken: de bal! In principe is elke soort en maat bal prima, maar houd er wel rekening mee dat honden sterke kaken hebben. Niet ieder materiaal gaat daardoor even lang mee. Heeft je hond veel beweging nodig, dan loont het de moeite om een bal met werpstok aan te schaffen. Door het gebruik van de werpstok kun je de bal nog verder gooien, waardoor je hond verder moet rennen om de bal te pakken.

2. Flostouw

Een tegelijk leuk en effectief speeltje is het flostouw. Dit is een stukje katoenen touw, met aan weerskanten een flinke knoop. Het materiaal is sterk, maar helpt tegelijkertijd bij de reiniging van het gebit van je hond. Als je hond er op bijt, worden de katoenen vezels namelijk tussen de tanden geduwd. Dit is flossen op een hondenmanier dus!

-->

3. Dog Brick

Denk je dat honden niet van bordspelletjes houden? Dan zal je versteld staan van het enthousiasme waarmee je hond zich stort op Dog Brick. Dog Brick is een bordspel speciaal voor honden, dat bestaat uit een houten bak met schuifjes. Verstop onder een van de schuifjes een hondenbrokje of -snoepje en laat je hond op zoek gaan naar het juiste schuifje. Laat je huisdier eerst meekijken waar je het verstopt, zodat het het spelletje kan oefenen. Als hij het eenmaal onder de knie heeft, kun je de snoepjes verstoppen zonder dat je hond meekijkt. Dan blijft het lang uitdagend!

hondenspeeltjes top 5

4.Kong: combinatie van denken en spelen

Van het merk Kong zijn er verschillende soorten spelletjes te krijgen, bijvoorbeeld via de webshop van Brekz. Voor alle spelletjes geldt dat ze gemaakt zijn van nylon en door dit zachte materiaal ook binnenshuis geschikt zijn. Ook zit er in alle Kong speeltjes een pieper en kan er binnenin een hondensnoepje verstopt worden. Hierdoor is het niet alleen een prima manier om in beweging te blijven, maar ook om de hersenen topfit te houden.

5. Alles wat piept

Of je nu een puppy hebt of een hond die al wat ouder is: van piepend speelgoed worden ze (bijna) allemaal enthousiast. Piepspeeltjes zijn meestal van zacht materiaal gemaakt, zoals katoen of latex. Er zijn ook rubberspeeltjes die blijven drijven en daardoor goed te gebruiken zijn in het water. Zeker tijdens warme zomers zijn deze waterspeeltjes een perfect middel om verkoeling te vinden en in beweging te blijven.

Dier algemeen