Wanneer je hond veel buiten zit, is een goede hondenkennel bijna onmisbaar. Zo’n kennel geeft beschutting, zorgt voor bewegingsvrijheid en is goed en veilig af te sluiten. Helaas is een grote kennel al snel vrij prijzig. We zetten de mogelijkheden op een rij om een goede, voordelige en passende hondenkennel op de kop te tikken.

Marktplaats – ook voor de hondenkennel

Het kan lonen om op zoek te gaan naar een tweedehands hondenkennel. Kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats. Dit is een makkelijke manier om geld te besparen, maar het vraagt ook geduld. Je bent wat betreft aankoop afhankelijk van het aanbod, dat sterk kan wisselen. Daarnaast loop je bij tweedehands exemplaren de kans dat er onderdelen missen of beschadigd zijn. Bij een tweedehands kennel is het extra belangrijk om het hang- en sluitwerk goed te inspecteren. Je wilt nu eenmaal niet dat je hond uitbreekt en kwijt raakt.

-->

Open of dichte hondenkennel

Zoek je een kennel waarin je hond lekker vrijuit kan spelen en ravotten? Dan is een open kennel, bestaand uit een metalen hekwerk, voldoende om een goede plek te creëren. Wat betreft prijs is zo’n simpele hondenkennel verreweg het voordeligste. Als je een kennel zoekt die ook beschutting biedt, zodat je hond er ook in kan slapen, is zo’n simpele versie meestal niet voldoende. De ideale kennel heeft dan (gedeeltelijk) een overkapping en bij voorkeur een gesloten achterwand. Zo heeft je hond een lekkere slaapplek in de luwte. Plaats er eventueel een nachthok in voor extra bescherming tegen de weersinvloeden.

Hondenhok binnen of buiten

Wanneer je een ruime schuur hebt, kun je er ook voor kiezen om een hondenkennel binnen te bouwen of neer te zetten. Dit is voordeliger, omdat er doorgaans alleen een goed hekwerk voor nodig is, terwijl voor een buitenkennel meer nodig is om een veilige, beschutte plek te maken. Het voordeel van een buitenkennel is dat je hond er overdag ook lekker in kan spelen, in de buitenlucht.

Dier algemeen