Agressie honden onder elkaar | Gedrag | Hondenforum

Avatar

Overweeg te registreren
gast

sp_LogInOut Inloggen sp_Registration Registreren

Registreren | Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Agressie honden onder elkaar
15 februari 2013
15:41
Avatar
laika123
New Member
Members
Forumberichten: 2
Lid sinds:
15 februari 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Wie kan mij helpen? Wij hebben 2 honden, beide mechelse herders en hadden ook,hiervoor al een mechelse herder. Onze eerste hond is ander half jaar geleden overleden (12jaar oud). Ons tefje bleef alleen over en omdat ze nooitballeen geweest was dachten wij er goed aan te doen er een pup bij te nemen. Al van de eerste dag af aan heeftbze daar alleen op gegromd en nooit naar omgekeken of mee gespeeld. Nu zijn we 18maanden verder en weet ik mij echt geen raad meer. Iedere dag is er wel een vechtpartij in huis, altijd alleen als een van ons( mensen)erbij is. Nu denkt iedereen dat die oude de jongere hond aanpakt, maar dat is niet zo! Het is de jonge hond van 18maanden die onze oude in de hoek drijft en er bovenop springt. Als ze alleen samen zijn gebeurt er niets, dan schjnen ze geen probleem te hebben. Dus ga ik er van uit dat het met jalouzie te maken heeft. Maar ik weet niet hoe ik het moet oplossen. Tot nu toe hebben we ze steeds uit elkaar gehaald en beide honden laten weten dat dat niet mag, ook omdat onze oude hond zich slecht weren kan doordat ze een hartprobleem heeft en dus weinig uithoudingsvermogen. Als ze vechten hoort de jonge hond mij uberhaupt niet, onze oude luistert gelukkig wel.
Ook als er bezoek komt en onze oude krijgt daar aandacht van, springt die jonge er gelijk boven op en heb ik weer twee vechtende honden!!!
Is er iemand die weet wat ik hieraan kan doen. Ik kan mijn hond toch niet iedere dag een muilkorf omdoen om het vechten te voorkomen.
Ik ga wel naar een hondeschool maar kom daar niet echt verder mee. Die raden aan de honden gescheiden te houden, maar daarvoor heb ik niet twee honden. Een hond weg doen heeft ook niet mojn voorkeur. Er moet toch een oplossing zijn. Misschien is het wel dat ik het fout doe, ik weet het niet meer.

15 februari 2013
15:43
Avatar
laika123
New Member
Members
Forumberichten: 2
Lid sinds:
15 februari 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Nog even toevoegen, het zijn beide teefjes

17 februari 2013
23:45
Avatar
Bijke
Member
Members
Forumberichten: 404
Lid sinds:
26 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

De jongste hond is volwassen geworden en is de baas geworden. Je zegt dat er niets gebeurt als jullie er niet bij zijn, maar ik vind het nogal link om ze samen alleen te laten. Teven kunnen zo ernstig vechten soms tot de dood van een van beiden. Reuen houden meestal op als de verhouding gelegd is, maar teven kunnen tot het einde doorgaan.
Je kan het proberen met een gedragsdeskundige, maar vind je het eerlijk tegenover je oude hond om haar constant aan een gevecht bloot te stellen?
Als het mijn honden waren dan zou ik de jongste herplaatsen en dan bij mensen die ermee werken. En de oude hond een rustige oude dag bezorgen.Succes.

cats-crop-horz-1.jpg

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185

Nu on-line:
23 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 4

Leden: 20734

Moderators: 0

Beheerders: 3

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 39

Onderwerpen: 11137

Berichten: 78866

Nieuwste leden:

sippy, Patty Kersters, django21, Braincracking, dimerti, grad, edamstra, Galina, BritneyS, Thuis

Administratoren: Martijn Staal: 672, opw12: 3, Titatovenaar: 0